Cicloturism

  • Ce trebuie sa stii despre trekking - echipamentul potrivit, planificarea traseului si sfaturi utile

    Trekking-ul este una dintre cele mai provocatoare tipuri de calatorii in care poti sa explorezi diferite regiuni izolate din lume si natura salbatica. In acest articol gasesti tot ce trebuie sa stii despre trekking si cum poti sa te pregatesti inainte sa pleci intr-o asfel de drumetie.

    Citeste mai departe

  • Primul vagon de tren destinat biciclistilor a fost pus in circulatie

    Anul acesta aduce o veste buna pentru biciclisti! In urma initiativei Asociatiei Adevaratii Veloprieteni, CFR Calatori a inaugurat primul vagon destinat exclusiv bicicletelor si schiurilor. Un numar maxim de 20 de persoane cu 20 de biciclete il pot inchiria si se pot bucura de facilitatile pe care le ofera. Citeste mai departe

  • Cinci elemente esentiale pentru aventuri inedite pe bicicleta

    Vremea frumoasa continua, asa ca hai la plimbari cu bicicleta! Placerea simpla de a pedala nu se compara cu nimic altceva, insa pentru adevarate aventuri pe doua roti, este important sa tii cont de niste elemente esentiale, pe care ti le prezentam in acest articol.
    Citeste mai departe

  • Natura, miscare, libertate: ingredientele unui concediu de neuitat

    Vara s-a instalat deplin si a venit vremea concediului! Esti gata sa inlocuiesti tinuta business cu cea de vacanta?
    Odata cu terminarea activitatii la serviciu ai din nou prilejul de a te apropia de natura, de miscare, de libertate. Majoritatea oamenilor spun ca Citeste mai departe

  • Vara continua, bucura-te de aventuri pe bicicleta!

    Vremea buna a revenit, iar vara inca nu s-a terminat, asa ca e timp sa scoatem bicicleta la plimbare. Mai mult, putem sa ne bucuram de temperatura ideala pentru pedalat, acum ca a trecut canicula. Fie ca vorbim despre ture lungi prin tara sau plimbari scurte in oras, bicicleta ramane accesoriul ideal pentru un final de vara reusit. Ti-am pregatit cateva idei de plimbari si sugestii pentru ca iesirile tale pe bicicleta sa fie cat mai placute si confortabile.

    O idee minunata de iesire este o plimbare cu bicicleta la munte. Poti alege sa mergi pentru o zi pe un traseu montan sau sa iti planifici un miniconcediu activ de cateva zile. Posibilitatile sunt nelimitate. Alege o bicicleta de mountain-bike daca iti plac potecile de munte si vrei sa colinzi poteci ferite de traficul rutier. Iti recomandam bicicletele Merida, brand din segmentul de calitate, la un pret bun.

    mountain-bike

    Daca esti mai degraba fan al asfaltului si te pasioneaza coborarile in viteza, iti recomandam o cursiera care iti va asigura doza de adrenalina. Pentru inspiratie, viziteaza site-ul celor de la Freerider pentru recomandari de trasee.

    cursiera

    Pentru cei care vor sa se aventureze chiar mai mult, recomandam cu drag cicloturismul. Bicicleta care te va ajuta cel mai bine sa ajungi in locul dorit este una de trekking, caci iti ofera o pozitie confortabila pentru distante lungi si de asemenea vine cu o echipare potrivita atat pentru sosea cat si pentru drumuri neasfaltate. In doar cateva zile poti parcurge distante impresionante, si in plus, nimic nu se compara cu placerea de a admira peisaje intr-un ritm mai lent decat cu masina, dar plin de satisfactii.

    cicloturism

    Daca vrei sa iti testezi aptitudinile de ciclist, in luna septembrie te asteapta cateva concursuri atat pentru pasionatii de mountain-bike, cat si pentru cei de sosea.
    Campina Open MTB - Race for Autism - 5 septembrie
    BikeXpert Alpine Challenge, Campionatele Nationale de MTB Maraton - 12 septembrie
    Cursa Dunarii Calarasene - 12-13 septembrie
    4 pedale - 19 septembrie

    concurs ciclism

    Pentru cei care sunt inca la inceput de drum in ce priveste bicicleta, dar vor sa se bucure de soare si miscare, un weekend de explorare in oras este cea mai buna idee. Tot ce ai de facut e sa te urci intr-o dimineata pe bicicleta si sa pornesti la drum, ideal cu o bicicleta de oras care iti ofera confortul necesar pentru plimbari la pas.

    city bike

    Indiferent ce alegi sa faci in acest final de vara, nu uita totusi ca zilele incep sa fie mai scurte si din cand in cand e posibil sa te surprinda o ploaie scurta. De aceea e indicat sa ai intotdeauna lumini la tine, o pelerina in caz de ploaie, iar pentru cei care merg cu bicicleta la birou, aparatorile de noroi sunt intotdeauna recomandate ca sa nu-ti stropesti haine de birou si nici sa nu renunti la placerea de a face miscare.

    Iti dorim sa te bucuri in continuare de soare, vreme ideala pentru pedalat si un final de sezon activ! Saptamana aceasta suntem la EuroBike 2015, cel mai mare targ de biciclete din lume. Asa ca ramai pe faza pentru vesti despre noile colectii si inovatiile in domeniu, direct pe blog.

    Lant intins!

  • Cum sa ai un concediu reusit fara sa renunti la bicicleta

    Declaram deschis sezonul concediilor! Vremea tine cu noi si peste tot in jur auzim din ce in ce mai multe povesti despre cei care aleg sa aiba un concediu activ. Sustinem ca intotdeauna imbinarea momentelor de relaxare si odihna cu cele de miscare, de aceea iti oferim cateva sugestii despre cum ai putea sa te bucuri de un concediu cat mai placut. Citeste mai departe

  • 5 solutii pentru o vacanta reusita pe bicicleta

    Vara s-a instalat confortabil la noi si o data cu ea a inceput perioada de vacante si concedii. Spunem la revedere anului scoalar, temelor si examenelor si suntem gata sa ne bucuram de aventura si relaxare alaturi de familie si de prieteni.
    Fie ca esti pasionat de ciclism montan, de sosea sau folosesti bicicleta ca mijloc de transport pentru tine sau familia ta, am gasit solutii care te aduc mai aproape de vacanta cu soare si miscare pe doua roti. Citeste mai departe

  • Idei pe doua roti pentru minivacanta de 1 Mai

    Anul acesta 1 Mai vine cu o minivacanta. 3 zile libere numai bune pentru miscare. Daca inca nu ai planuri si vrei sa incluzi bicicleta in scurta vacanta, am pregatit cateva sugestii special pentru tine.

    Pentru un drum mai lung cu bicicleta, te incurajam sa te aventurezi pana la mare. Desigur, ai nevoie o pregatire fizica minima si sa iti gasesti ritmul propriu. Chiar daca la prima impresie poate parea o tinta dificila, cu bicicleta potrivita poti parcurge relaxat peste 200 km intr-o zi. Iti recomandam o bicicleta de trekking si accesoriile specifice, ca doar ai si bagaj: portbagaj si genti de bicicleta.

    Aventura cu bicicleta

    Daca te afli printre iubitorii pedalatului pe drumurile line de asfalt si iti place viteza, o iesire cu o cursiera este alegerea ideala pentru tine. Bucura-te de ceea ce iti place!

    Avem pregatite pentru pedalat cursierele de la Merida, echipamentul specific si ciclocomputere. Tot ce trebuie sa faci e sa pornesti aplicatia si nimic nu iti poate sta in cale la doborat recorduri de viteza.

    Cursiere Merida

    Daca iti plac iesirile la munte, la padure sau la iarba verde, poti merge cu prietenii pe carari de munte nebatute sau la picnic, in apropierea orasului, intr-o padure linisita. In cazul in care nu ai deja bicicleta potrivita, iti recomandam un mountain-bike. Incearca cu incredere bicicletele de la marcile Arkus si Romet, la un raport calitate-pret excelent.

    MTB de 1 Mai

    Vrei sa ramai in oras? Poti sa te distrezi de minune si sa ai si parte de miscare pe doua roti. Recomandarea noastra: o bicicleta de oras sau o bicicleta pliabila care ocupa putin loc, cu care sa pedalezi comod. Un tur al parcurilor sau al muzeelor din orasul tau e numai bun pentru relaxare.

    Cu bicicleta in oras

    Pentru copii si adolescenti, distractia e maxima cu o trotineta. In showroom-ul nostru se afla deliciul oricarui copil, de la trotinete de oras pana la cele de freestyle. Baieteii sau fetitele vor gasi cu siguranta ceva pe gustul lor si se vor bucura.

    Trotinete Razor

    Acum ai toate solutiile pentru o minivacanta binemeritata si cu drag de biciclete.
    Iti dorim zile cu soare, relaxare si miscare!

  • VANMOOF surprinde din nou prin puterea tehnologiei

    Imaginati-va posibilitatea de a localiza si inchiria oricand o bicicleta exact cum o doriti, folosind doar un smartphone, oriunde in lume.

    Printr-un simplu smartphone poti uni istetimea aplicatiei Spinlister si super bicicleta VANMOOF. Legatura dintre cele 2 vine cu o multitudine de beneficii pentru utilizator si posesor deopotriva.

    Bicicleta electrica VANMOOF adorata de critici pentru designul impecabil, a atras atentia iubitorilor de tehnologie si bike sharing. VANMOOF reprezinta inima Spinlister, o noua aplicatie de bike sharing ce permite detinatorilor de bicicleta sa devina antreprenori la un search & click distanta.

    Spinlister - The Global Bike Share - Make Money, Meet People, Save Environment from Spinlister on Vimeo.

    Atunci cand creatorii Spinlister au inceput cautarile pentru o bicicleta suficient de sofisticata pentru a lucra cu aplicatia lor, au stiut exact unde sa caute.

    Noua generatie de biciclete VANMOOF echipate cu Bluetooth si tehnologie GSM asigura utilizatorului un maxim de flexibilitate in utilizare, comunicarea cu aplicatia fiind facila. Principiul e simplu: FIND, UNLOCK, RIDE IT !

    Noua bicicleta electrica Vanmoof

    Pentru a te bucura de o plimbare cu bicicleta nu e nevoie sa o ridici sau sa o returnezi dintr-un parc sau statie amenajata. "Chiriasul" o localizeaza conform nevoilor sale, discuta cu proprietarul ce isi inchiriaza bicicleta contra unei sume prestabilite si se bucura de plimbare, totul prin aplicatia Spinlister.

    Este un sistem nou, intuitiv si usor de utilizat, care este posibil datorita caracteristicilor inovatoare ale celor mai recente biciclete din gama VANMOOF, ele fiind capabile sa comunice cu aplicatia.

    Bluetooth-ul integrat permite blocarea si deblocarea facila a bicicletei oriunde ar fi ea, fara a fi nevoie sa te mai intalnesti undeva cu proprietarul. El va comunica direct cu bicicleta sa prin computerul de bord integrat in cadru, care actualizeaza automat si locatia bicicletei, aceasta putand fi urmarita in timp real pe web si mobil. Specialist in domeniul bicicletelor electrice, VANMOOF, a fost primul care a incorporat tehnologia de urmarire GPS, in incercarea de a eradica furtul acestora.

    Aceasta colaborare inteligenta aduce si o serie de functionalitati suplimentare, cum ar fi urmarirea antifurt wireless, suruburi speciale, scaun usor reglabil si sistem de iluminare integrat, pe dinam. Cadrul din aliaj usor, jantele din aliaj dublu si pneurile anti-pana supradimensionate asigura o usoara intretinere a bicicletei intr-o stare buna si un confort sporit al plimbarii.

    Noua bicicleta electrica Vanmoof

    VANMOOF 10 - ELECTRIFIED from VANMOOF on Vimeo.

    Nascut in Amsterdam, VANMOOF se bazeaza pe potentialul ciclismului olandez desi crede si spera ca integrarea tehnologiilor poate schimba in bine ciclismul urban la nivel mondial. Mandru detinator al Eurobike award, Dutch Design award si RED DOT design award, brandul activeaza in 35 de tari din lume.

    Biciclop este importator unic in Romania al acestor biciclete inteligente si te invita sa le testezi.

    Vestea buna a colaborarii VANMOOF- Spinlister ne da un motiv in plus sa ajungem la Amsterdam curand!

    Pana atunci, ride safe!

    Bicicleta Vanmoof de la Biciclop

  • Retrospectiva tendintelor anului 2014

    Anul trecut prezentam o lista a tendintelor pe care le previzionam pentru 2014, in functie de evolutia pietei, preturi sau dorintele clientilor. Iar acum, ca tendintele au devenit realitate, iti propunem o scurta recapitulare. Ca incalzire pentru noul sezon.

    1. 29-ere la drumul mare

    La capitolul mountain-bike, cele cu dimensiunea rotilor de 29" au castigat teren in 2014 si au fost la mare cautare in special de catre barbati, pentru ca este o bicicleta care ii avantajeaza pe cei inalti. A devenit evident pentru toata lumea ca desi un mountain-bike cu roti de 26" poate fi mai agila in anumite situatii, stabilitatea, usurinta la pedalat si gradul crescut de comoditate pe care il ofera un 29-er fac diferenta, de aceea in 2014 vanzarile au crescut cu 30% fata de 2013, o crestere considerabila, reprezentand astfel cea mai importanta categorie de biciclete.

    Big-9-Team-Merida

    2. Noul must-have - 27.5"

    Desi la inceputul anului au fost privite cu o oarecare reticenta si nu multi se incumetau sa le incerce, in a doua parte a lui 2014 mountain-bike-urile de 27.5" s-au impus. In primul rand pentru ca 27.5" este combinatia ideala intre un 29-er si clasicul mountain-bike de 26", dar si pentru ca marii producatori au inceput sa aduca pe piata piese de schimb si accesorii pentru ele. Astfel ca anul trecut vanzarile pentru acest segment au fost duble fata de cele de 26".

    Merida-mountain-27.5

    3. Frane hidraulice pe disc la munte si in torpedo la oras.

    Franele hidraulice pe disc au devenit si mai populare, devenind deja un standard chiar si pentru bicicletele mid-level. Azi mountain-bike-urile de 27.5" si 29" sunt in general dotate cu frane pe disc, iar majoritatea sunt hidraulice.

    In schimb, pentru oras, clientii prefera in continuare franele pe saboti pe roata fata, dar pe roata spate franele in torpedo au fost la mare cautare. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt usor de intretinut, eficiente si foarte simplu de folosit, iar biciclistii au inteles din ce in ce mai bine ca bicicleta de oras trebuie sa fie nu numai aratoasa si calitativa, dar in special comoda.

    frana-hidraulica-pe-disc-shimano

    4. Monitorizarea kilometrilor

    Ciclocomputerul si aplicatiile de monitorizare a kilometrilor sunt tot mai accesibile si au devenit in 2014 un must-have pentru orice biciclist. Chiar daca unii dintre ei iau uneori prea in serios aceste dispozitive (au aparut deja filmutele before and after Strava), altii s-au hotarat sa foloseasca astfel de aplicatii pentru a incuraja mersul pe bicicleta ca mijloc de transport alternativ. Asa ca prietenii de la Hai cu Bicla i-au premiat pe cei care au mers cel mai mult cu bicicleta in 2014 in cadrul Conferintelor Sfantului Pedalie. Ca sa va faceti o idee cam cat de mult, locul 1 masculin a parcurs peste 15.000 km, iar la categoria fete, domnisoara care s-a impus a avut un total de peste 7.000 km.

    Ciclocomputere

    5. Luminile cu alimentare USB

    Luminile de bicicleta au reprezentat intotdeauna unul din cele mai cautate accesorii, iar anul trecut s-a inregistrat o crestere considerabila a cererii pentru lumini cu alimentare USB. Motiv pentru care multi producatori si-au largit gama de lumini pentru 2014 cu varianta pe USB. Majoritatea sunt inca destul de scumpe, de aceea noi le recomandam pe cele de la Union, accesibile ca pret si atractive ca design. E simplu sa le incarci, sunt usor de folosit, au indicator de terminare a bateriei, o incarcare dureaza intre 2 si 8 ore (in functie de model) si cel mai important, intensitatea luminii nu scade pe masura ce se consuma bateria.

    Lumini-MTB

    6. Cicloturismul a prins avant

    Anul care s-a incheiat a adus cu el o deschidere din ce in ce mai mare pentru cicloturism. In mare masura cresterea interesului pentru cicloturism s-a datorat promovarii in grupurile de biciclisti. In cadrul dialogurilor fata in fata toti cei care se speriau de ideea mersului pe bicicleta mai mult de cativa zeci de kilometri au primit sfaturi si know-how de la cei care s-au incumetat deja. De aici si interesul crescut fata de bicicletele de trekking, a caror cerere a fost in crestere si se prefigureaza in continuare drept un segment care va prinde si mai mult teren.

    Cicloturism-trekking

    7. Calitatea bicicletelor

    Vanzarile de biciclete low-quality au scazut, iar producatorii din regiune au inceput sa se reorienteze catre produse de calitate mai buna, la preturi accesibile. Biciclistii au inteles ca un entry-level cu echipari slabe costa de fapt mai mult per total, iar vanzarile ne-au demonstrat si pe acest segment ca lumea incepe sa vada bicicleta ca pe o investitie. De aceea sunt mult mai informati in ce priveste calitatea si ceea ce isi doresc de la tipul de bicicleta pe care decid sa o achizitioneze.

    biciclete-calitate

    In continuare ne pregatim cu spor pentru noul sezon si urmeaza sa iti prezentam tendintele anului 2015 din lumea bicicletei. Pana atunci, te asteptam in showroom sa descoperi noutatile si promotiile!

Articolele de la 1 la 10 din totalul de 12

Pagina:
  1. 1
  2. 2