Merida

  • Bicicleta electrica Merida eONE-SIXTY 900E primeste premiul Design & Innovation Award 2017

    Anul acesta aduce vesti grozave despre bicicleta electrica Merida eONE-SIXTY 900E! Dupa ce a primit nenumarate review-uri pozitive, acest model a fost recompensat cu premiul Design & Innovation Award 2017. Niciun traseu nu este prea greu si nicio coborare prea abrupta pentru Merida eONE-SIXTY 900E, care iti permite sa iti impingi limitele tot mai departe.

    Citeste mai departe

  • Cum a fost la BikeFest 2016

    De curand a avut loc BikeFest 2016, festivalul dedicat biciclistilor urbani din Bucuresti. La standul Biciclop am intampinat iubitori de miscare, biciclisti amatori si profesionisti, care au venit sa participe la competitii, sa se distreze, sau pur si simplu sa se relaxeze alaturi de familie si de prieteni.
    Citeste mai departe

  • Ce aduce nou Merida in 2016

    Noua colectie Merida pentru 2016 a fost expusa in premiera la EuroBike 2015, cel mai mare targ de biciclete din lume. Acolo am vazut si analizat noile modele si chiar mountain-bike-uri electrice. In plus, Merida sprijina ciclisti de exceptie, precum Rui Costa si Diego Ulissi, din echipa Lampre pe care ne-am bucurat sa-i cunoastem in carne si oase si carora le uram succes in continuare. Noutatile 2016 au venit in Romania la Test Camp-ul Merida unde am testat o parte din noile modele pregatite. Iata mai jos care sunt noutatile colectiei si modelele special pregatite pentru tine.

    Rui Costa si Diego Ulissi Merida

    Pentru 2016 Merida a pregatit o bicicleta de serie din lume ce intra in categoria celor mai usoare din lume. Este vorba de Merida Scultura limited edition, aceeasi bicicleta folosita de echipa de profesionisti Lampre-Merida, disponibila de anul viitor si pentru marele public. Aceasta cursiera are greutatea de 4,5 kilograme, o adevarata performanta a tehnicii. Merida a proiectat cursiera de top pentru uzul general, iar greutatea scazuta este data de cadrul super usor, ca o pana, la doar 740 de grame, dar si de echiparea generala cu cele mai usoare componente de serie. Combinatia de confort, aerodinamica de top si greutatea redusa a creat o bicicleta de succes.

    Merida scultura

    Merida intra in grupul producatorilor de biciclete electrice. Colectia 2016 lanseaza si modele electrice si, pe langa clasicele city bike-uri electrice, Merida e parte din elita care produce si mountain-bike-uri electrice. Bicicleta electrica Merida Big Seven Elite este echipata cu motorizare Shimano Steps. Acest  model este deosebit de util la deal, facand urcusurile foarte usoare, fara efort si fara transpiratie. Si il puteti gasi in showroom-ul nostru, ca parte din programul Merida Test Center.

    Electric-bike Merida

    Tot la capitolul mountain-bike, cele mai importante doua noi modele pentru anul viitor sunt reprezentate de Ninety-Six si One-Twenty Carbon. Prima dintre acestea se afla deja in dotarea ciclistilor din Cupa Mondiala, iar acum este gata de lansarea oficiala, in mai multe versiuni, inclusiv cu doua variante de material pentru cadru - carbon si aluminiu, diferenta care se vede cel mai mult in dimensiunea totala a bicicletei. Cel de-al doilea model, One-Twenty, va fi si ea disponibila in mai multe variante, aici fiind vorba de nu mai putin de 10 versiuni distincte, fiind o bicicleta dedicata turelor montane sau traseelor de enduro. Evident, diferentele sunt considerabile intre versiunile de baza si cele de top, deci in mod sigur orice doritor va putea gasi o echipare pe masura nevoilor si pentru un buget variat.

    Merida one-twenty

    BikeFun a organizat cea de-a sasea editie a Test Camp-ului Merida, la Cheile Gradistei, in luna octombrie. Am avut ocazia sa testam acolo modelele anului 2016, de cicloross, noul model One-Twenty si noua bicicleta electrica Merida Big Seven Elite. Acum urmeaza sa le aducem pentru tine.

    Test Camp Merida 2015

    Ne bucuram sa fim aproape de iubitorii bicicletelor de calitate. In cadrul programului Merida Test Center, vom avea disponibil pentru testare Merida Big Seven Elite, mountain-bike electric. Vino si testeaza bicicleta care ti se potriveste. Te intampinam in showroom sa o testezi si sa iti raspundem intrebari. Spor la pedalat!

  • La 42 de ani un nou titlu de campion mondial alaturi de Merida

    Merida obtine sucees dupa succes, fie ca este cu echipa sa de ciclism de sosea sau cu cea de mountain-bike. Multivan Merida Biking Team tocmai a participat in Italia la campionatul mondial de mountain-bike, Sellaronda Hero. Aici adrenalina a fost prezenta din plin, iar un nou titlul de campion mondial a fost revendicat de Merida prin Gunn-Rita Dahle Flesja. Si nu oricum, ci la 42 de ani si cu o experienta demna de admiratie. Citeste mai departe

  • Noutati de top de la Merida: cele mai performante modele lansate

    Merida lanseaza biciclete din ce in ce spectaculoase, care aduc la un nou nivel calitatea, designul atractiv, atentia la detalii si inovatia. Anul acesta avem noutati atat pe partea de cursiere, cat si pe segmentul mountain-bike, pentru ca tu sa ai de unde alege. Impreuna vom explora trei dintre cele mai noi si performante modele, in care pasiunea si tehnologia se impletesc.

    Lampre Merida Il Giro

    Incepem cu bicicletele de sosea, caci suntem in plin sezon al marilor tururi, si iti prezentam Noua Scultura. Modelul Scultura a devenit un clasic anul trecut, cand membri echipei Lampre Merida l-au folosit pentru prima data. Noul model a fost prezentat cu doar cateva zile inainte de inceperea Turului Italiei si s-a facut remarcat dupa ce Jan Polanc a castigat una dintre etapele Il Giro. Noua Scultura concureaza pentru una dintre cele mai usoare cursiere din lume, iar detaliile tehnice scot in evidenta efortul depus pentru a crea o adevarata opera de arta a ingineriei si, in primul rand, o cursiera mai usoara, mai aerodinamica si mai confortabila.

    Merida Scultura

    Daca esti pasionat de partea tehnica, videoclipul de mai jos te va incanta cu elementele impresionante ale noii Scultura:

    Faptele si premiile arata din nou performanta noii Scultura:
    Lampre Merida - Turul Italiei

    Pentru o gama variata de bugete, Merida are o intreaga serie de biciclete de sosea produse cu pasiune si calitate. Iata aici o parte dintre modelele accesibile iubitorilor de sosea.

    La categoria mountain-bike, pentru sezonul 2016 Merida revine cu doua noi modele de performanta: Ninety-Six Carbon si One-Twenty Carbon. Noul Ninety-Six este un full-suspension cu cadru de carbon, echipat special pentru cursele de Cross Country, care impresioneaza prin manevrabilitate si tehnologia utilizata. Noua bicicleta a fost realizat printr-o stransa cooperare cu ciclistii de elita de la Multivan Merida Biking Team pentru un rezultat cat mai bun. Pentru impatimiti, un review pe larg al noului Ninety-Six il gasiti pe cunoscuta publicatie, bikeradar.

    Merida Ninety-Six

    Ce-a de-a doua bicicleta, One-Twenty Carbon, este o bicicleta All Mountain, gandita fie pentru ture montane mai lungi, fie pentru trasee mai agresive.

    Merida One-Twenty Carbon

    Ambele biciclete au fost concepute pentru un confort mai ridicat, agilitate si performante in timpul antrenamentelor si concursurilor, fiind deosebit de stabile si in acelasi timp cu o pozitie buna pentru a urca pe un teren accidentat.

    Merida One-Twenty

    Daca ti-am trezit apetitul pentru ture pe teren accidentat, iti recomandam sa te uiti pe oferta actuala de biciclete mountain-bike, pana vor fi disponibile noile modele. Cu siguranta vei gasi ceva pe placul tau!

    Daca inca nu stii ce model ti se potriveste mai bine, ai ajuns in locul potrivit, caci suntem Merida Test Center. Asa ca poti sa testezi o bicicleta de top inainte de a o cumpara, ca sa fii pe deplin sigur si multumit de alegerea facuta. Poate fi un mountain-bike Merida One-Twenty 7.800 sau Merida Big Nine 800. Iar daca vrei sa atingi viteze impresionante, iti recomandam Merida Reacto 400 si Merida Ride 400. Te asteptam cu drag in showroom pentru a raspunde intrebarilor si nevoilor tale ca ciclist!

    Fie ca preferi viteza de care numai o cursiera e capabila sau preferi tehnica pe care o presupune un mountain-bike, ne-ar placea impartasesti parerea despre noile modele sau experienta ta alaturi de Merida.

    Spor la pedalat!

  • Prima Evadare: o aventura legendara

    Prima Evadare, cel mai popular concurs de ciclism cross-country din Estul Europei, a marcat si anul acesta cel mai mare numar de participanti intre 6 si 68 de ani din 18 tari.

    Padurea dintre Bucuresti si Snagov, precum si drumurile de tara pe o distanta de 55 de km au fost martore la lupta apriga. Au fost 3.075 de inscrisi dintre care 2.633 de biciclisti au luat startul, iar 2.293 au trecut linia de sosire.

    Start Prima Evadare 2015

    Bicicletele ciclo-cross au fost majoritare la acest eveniment, fiind de altfel o alegere foarte buna pentru noroiul greu de indepartat. Problemele cu mici accidentari, lant rupt, pana si alte peripetii nu au lipsit din normalitatea frumoasa a acestui concurs.

    Noi am ales cu cap si am ajuns la linia de sosire zambind. Calin si Ionut ne-au reprezentat cu hotarare. Ce e drept, bicicleta Merida aleasa de Calin, cu greu mai poate fi recunoscuta.

    Prima Evadare cu Merida - Calin

    Bicicleta Merida la finish Prima Evadare 2015

    Ionut a evadat si anul acesta si ne-a impartasit parerea lui despre competitie:

    "Sunt concurent pentru a 6-a oara consecutiv si anual vin pentru atmosfera fantastica si organizarea foarte buna! Concurentii ce ii intalnesc sunt foarte diferiti, unii mai competitivi, altii mai relaxati si dornici de discutii si glume pentru a savura evenimentul. Noroiul nu m-a deranjat la nici o editie, ci face parte din farmecul traseului!"

    Ionut la Prima Evadare 2015 - poza George David

    Ploile primavaratice "au botezat" concurentii in cele mai ciudate ipostaze, fotografii fiind pe faza pe tot parcursul cursei. Numarul concurentilor la categoria Elite Open, dedicata sportivilor legitimati a fost 18, iar numarul tot mai mare de parinti si copii si de participante feminine ne-a impresionat si ne-a bucurat in acelasi timp. Intreaga competitie trezeste dorinta de a-ti depasi limitele si o si transforma in realitate.

    Prima Evadare - motivatie

    Prima Evadare 2015 - Merida

    Dintre echipele de parinti si copii, a fost memorabila participarea unui baietel care are aceeasi varsta ca Prima Evadare. 7 ani intregi si gata de lectii de viata.

    Prima Evadare - tata si copil de varsta Primei Evadari

    Tie cum ti s-a parut la Prima Evadare?

    Asteptam vestile si experientele de impartasit in comentariile de mai jos.

  • Prima Evadare: cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei

    Pe 10 mai are loc a saptea editie Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross-county din Estul Europei. Organizat de cei de la NoMad Multisport si sponsorizat ca in fiecare an de partenerii nostri de la Merida si CST, Prima Evadare este cel mai popular concurs de acest tip din Romania.

    concurs Prima evadare

    Peste 2.700 de biciclisti s-au inscris deja pentru a lua startul la cel mai asteptat concurs al anului, de la profesionisti la amatori. Cu totii vin alaturi de prieteni sa participe la un eveniment care sustine si incurajeaza un stil de viata sanatos prin miscare in aer liber, alaturi de spiritul competitiv si fair-play.

    start Prima evadare

    Concursul se desfasoara intre Bucuresti si Snagov, prin paduri si drumuri de tara, pe o distanta de 55 de km. Maratonul este accesibil pentru orice biciclist. Pentru pregatire recomandam un antrenament prealabil cu cel putin cateva iesiri mai lungi de un teren accidentat - drumuri forestiere, paduri, poteci. De asemenea te incurajam sa ai grija la hidratare si alimentatie, atat inainte, cat si in timpul evenimentului. Poti citi cateva sfaturi esentiale despre participare pe site-ul competitiei sau poti veni in showroom pentru a cere sfaturi personalizate de la colegii nostri.

    Prima Evadare fair-play

    Bineinteles, elementul principal pentru a participa la un astfel de concurs este bicicleta. Daca nu o ai deja sau vrei sa o schimbi, Prima Evadare e momentul prielnic pentru a face asta. Te asteptam sa vizitezi magazinul nostru online sau te asteptam in Calea Dorobantilor Nr. 61, pentru a te ajuta sa-ti alegi bicicleta perfecta pentru tine si sa iti raspundem la intrebari pentru ca tu sa te numeri printre primii clasati.

    Daca ti-am deschis apetitul pentru competitii, te mai poti inscrie pana pe 9 mai inclusiv. Inscrierile se pot face pe categorii de varsta, tipuri de bicicleta, individual sau in familie.

    Bafta la concurs si spor la pedalat!

  • Retrospectiva tendintelor anului 2014

    Anul trecut prezentam o lista a tendintelor pe care le previzionam pentru 2014, in functie de evolutia pietei, preturi sau dorintele clientilor. Iar acum, ca tendintele au devenit realitate, iti propunem o scurta recapitulare. Ca incalzire pentru noul sezon.

    1. 29-ere la drumul mare

    La capitolul mountain-bike, cele cu dimensiunea rotilor de 29" au castigat teren in 2014 si au fost la mare cautare in special de catre barbati, pentru ca este o bicicleta care ii avantajeaza pe cei inalti. A devenit evident pentru toata lumea ca desi un mountain-bike cu roti de 26" poate fi mai agila in anumite situatii, stabilitatea, usurinta la pedalat si gradul crescut de comoditate pe care il ofera un 29-er fac diferenta, de aceea in 2014 vanzarile au crescut cu 30% fata de 2013, o crestere considerabila, reprezentand astfel cea mai importanta categorie de biciclete.

    Big-9-Team-Merida

    2. Noul must-have - 27.5"

    Desi la inceputul anului au fost privite cu o oarecare reticenta si nu multi se incumetau sa le incerce, in a doua parte a lui 2014 mountain-bike-urile de 27.5" s-au impus. In primul rand pentru ca 27.5" este combinatia ideala intre un 29-er si clasicul mountain-bike de 26", dar si pentru ca marii producatori au inceput sa aduca pe piata piese de schimb si accesorii pentru ele. Astfel ca anul trecut vanzarile pentru acest segment au fost duble fata de cele de 26".

    Merida-mountain-27.5

    3. Frane hidraulice pe disc la munte si in torpedo la oras.

    Franele hidraulice pe disc au devenit si mai populare, devenind deja un standard chiar si pentru bicicletele mid-level. Azi mountain-bike-urile de 27.5" si 29" sunt in general dotate cu frane pe disc, iar majoritatea sunt hidraulice.

    In schimb, pentru oras, clientii prefera in continuare franele pe saboti pe roata fata, dar pe roata spate franele in torpedo au fost la mare cautare. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt usor de intretinut, eficiente si foarte simplu de folosit, iar biciclistii au inteles din ce in ce mai bine ca bicicleta de oras trebuie sa fie nu numai aratoasa si calitativa, dar in special comoda.

    frana-hidraulica-pe-disc-shimano

    4. Monitorizarea kilometrilor

    Ciclocomputerul si aplicatiile de monitorizare a kilometrilor sunt tot mai accesibile si au devenit in 2014 un must-have pentru orice biciclist. Chiar daca unii dintre ei iau uneori prea in serios aceste dispozitive (au aparut deja filmutele before and after Strava), altii s-au hotarat sa foloseasca astfel de aplicatii pentru a incuraja mersul pe bicicleta ca mijloc de transport alternativ. Asa ca prietenii de la Hai cu Bicla i-au premiat pe cei care au mers cel mai mult cu bicicleta in 2014 in cadrul Conferintelor Sfantului Pedalie. Ca sa va faceti o idee cam cat de mult, locul 1 masculin a parcurs peste 15.000 km, iar la categoria fete, domnisoara care s-a impus a avut un total de peste 7.000 km.

    Ciclocomputere

    5. Luminile cu alimentare USB

    Luminile de bicicleta au reprezentat intotdeauna unul din cele mai cautate accesorii, iar anul trecut s-a inregistrat o crestere considerabila a cererii pentru lumini cu alimentare USB. Motiv pentru care multi producatori si-au largit gama de lumini pentru 2014 cu varianta pe USB. Majoritatea sunt inca destul de scumpe, de aceea noi le recomandam pe cele de la Union, accesibile ca pret si atractive ca design. E simplu sa le incarci, sunt usor de folosit, au indicator de terminare a bateriei, o incarcare dureaza intre 2 si 8 ore (in functie de model) si cel mai important, intensitatea luminii nu scade pe masura ce se consuma bateria.

    Lumini-MTB

    6. Cicloturismul a prins avant

    Anul care s-a incheiat a adus cu el o deschidere din ce in ce mai mare pentru cicloturism. In mare masura cresterea interesului pentru cicloturism s-a datorat promovarii in grupurile de biciclisti. In cadrul dialogurilor fata in fata toti cei care se speriau de ideea mersului pe bicicleta mai mult de cativa zeci de kilometri au primit sfaturi si know-how de la cei care s-au incumetat deja. De aici si interesul crescut fata de bicicletele de trekking, a caror cerere a fost in crestere si se prefigureaza in continuare drept un segment care va prinde si mai mult teren.

    Cicloturism-trekking

    7. Calitatea bicicletelor

    Vanzarile de biciclete low-quality au scazut, iar producatorii din regiune au inceput sa se reorienteze catre produse de calitate mai buna, la preturi accesibile. Biciclistii au inteles ca un entry-level cu echipari slabe costa de fapt mai mult per total, iar vanzarile ne-au demonstrat si pe acest segment ca lumea incepe sa vada bicicleta ca pe o investitie. De aceea sunt mult mai informati in ce priveste calitatea si ceea ce isi doresc de la tipul de bicicleta pe care decid sa o achizitioneze.

    biciclete-calitate

    In continuare ne pregatim cu spor pentru noul sezon si urmeaza sa iti prezentam tendintele anului 2015 din lumea bicicletei. Pana atunci, te asteptam in showroom sa descoperi noutatile si promotiile!

  • Cyprus Sunshine Cup: noi premii castigate de echipa Merida

    Pe lista participantilor la Cupa "Cyprus Sunshine" (Voroklini), care marcheaza deschiderea unui nou sezon competitional, s-au aflat multe nume mari care s-au remarcat in cursele crosscountry. Astfel echipa Merida a avut o alta ocazie de a-si testa abilitatile in fata unor adversari respectati, dupa antrenamentele intensive din ultima perioada.

    "Cursa a fost excelent organizata, asa ca nu am decat cuvinte de lauda pentru organizarea din Cipru" a declarat managerul echipei, Fabian Aust.

    Astfel, Ondrej Cink, membru al echipei Merida, a castigat prima cursa din acest sezon. Cehul l-a intrecut pe compatriotul sau Jan Skarnitzl dupa o intrecere cot la cot. Thomas Litscher s-a pozitionat al 3-lea, iar Rudi van Houts al 4-lea, in timp ce Gunn-Rita Dahle Flesja s-a clasat a 3-a in competitia pentru femei. Astfel, echipa MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM are o gramada de motive pentru a sarbatori.

    Fiecare tura a ultimei curse "Cyprus Sunshine Cup" a constat in 6 kilometri si 219 metri de urcare. La categoria pentru femei s-au efectuat 4 ture, iar la cea pentru barbati, inca 2 in plus.

    La categoria pentru femei, Gunn-Rita a reusit sa se mentina alaturi de liderii cursei in prima parte a acesteia, inainte ca Jolanda Neff si Blaza Klemencic sa o depaseasca. "Faptul ca am reusit sa ma pozitionez pe podium imi da incredere in fortele mele, dar si motivatie pentru a lucra la rezistenta mea, pentru a-mi depasi limitele"

    Pentru a castiga cursa masculina, Ondrej Cink s-a folosit de excelentele sale abilitati la urcare pentru a se distanta de compatriotul sau Skarnitzl. "E amuzant sa vad ca dupa ce nu m-am simtit foarte bine in ultima saptamana, astazi totul a fost perfect. M-am simtit excelent pe parcursul cursei si am putut face tot ce mi-am propus.

    Jose Hermida si Julian Schelb nu au avut o zi la fel de grozava: Schelb s-a dezechilibrat pe bicicleta vrand sa reduca distanta fata de liderul cursei, iar Hermida s-a atins de el, astfel ca o spita a rotii din spate s-a avariat, iar cauciucul din fata a inceput sa piarda aer, fortandu-l pe Hermida sa isi schimbe roata.

    Dupa succesul din Cipru, echipa Merida are la dispozitie o luna pentru a se odihni si relua antrenamentul inainte sa inceapa mult-asteptata UCI MTB World Cup in Pietermaritzburg, Africa de Sud.

    Rezultate Cyprus Sunshine Cup:

    Crosscountry men: 36km

    1. Ondrej Cink, CZE/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, in 1:39.49 hours

    2. Jan Skarnitzl, CZE, + 0.17

    3. Thomas Litscher, SUI/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.35

    4. Rudi van Houts, NED/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.59

    5. Wolfram Kurschat, GER, + 1.41

    Crosscountry women: 24km

    1. Jolanda Neff, SUI, in 1:18.56 hours

    2. Blaza Klemencic, SLO, + 0.05

    3. Gunn-Rita Dahle Flesja, NOR/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.50

    4. Maja Wloszczowska, POL, + 2.18

    5. Sabine Spitz, GER, + 2.41

9 Articol(e)