Biciclete la EUROBIKE

  • Ce aduce nou Merida in 2016

    Noua colectie Merida pentru 2016 a fost expusa in premiera la EuroBike 2015, cel mai mare targ de biciclete din lume. Acolo am vazut si analizat noile modele si chiar mountain-bike-uri electrice. In plus, Merida sprijina ciclisti de exceptie, precum Rui Costa si Diego Ulissi, din echipa Lampre pe care ne-am bucurat sa-i cunoastem in carne si oase si carora le uram succes in continuare. Noutatile 2016 au venit in Romania la Test Camp-ul Merida unde am testat o parte din noile modele pregatite. Iata mai jos care sunt noutatile colectiei si modelele special pregatite pentru tine.

    Rui Costa si Diego Ulissi Merida

    Pentru 2016 Merida a pregatit o bicicleta de serie din lume ce intra in categoria celor mai usoare din lume. Este vorba de Merida Scultura limited edition, aceeasi bicicleta folosita de echipa de profesionisti Lampre-Merida, disponibila de anul viitor si pentru marele public. Aceasta cursiera are greutatea de 4,5 kilograme, o adevarata performanta a tehnicii. Merida a proiectat cursiera de top pentru uzul general, iar greutatea scazuta este data de cadrul super usor, ca o pana, la doar 740 de grame, dar si de echiparea generala cu cele mai usoare componente de serie. Combinatia de confort, aerodinamica de top si greutatea redusa a creat o bicicleta de succes.

    Merida scultura

    Merida intra in grupul producatorilor de biciclete electrice. Colectia 2016 lanseaza si modele electrice si, pe langa clasicele city bike-uri electrice, Merida e parte din elita care produce si mountain-bike-uri electrice. Bicicleta electrica Merida Big Seven Elite este echipata cu motorizare Shimano Steps. Acest  model este deosebit de util la deal, facand urcusurile foarte usoare, fara efort si fara transpiratie. Si il puteti gasi in showroom-ul nostru, ca parte din programul Merida Test Center.

    Electric-bike Merida

    Tot la capitolul mountain-bike, cele mai importante doua noi modele pentru anul viitor sunt reprezentate de Ninety-Six si One-Twenty Carbon. Prima dintre acestea se afla deja in dotarea ciclistilor din Cupa Mondiala, iar acum este gata de lansarea oficiala, in mai multe versiuni, inclusiv cu doua variante de material pentru cadru - carbon si aluminiu, diferenta care se vede cel mai mult in dimensiunea totala a bicicletei. Cel de-al doilea model, One-Twenty, va fi si ea disponibila in mai multe variante, aici fiind vorba de nu mai putin de 10 versiuni distincte, fiind o bicicleta dedicata turelor montane sau traseelor de enduro. Evident, diferentele sunt considerabile intre versiunile de baza si cele de top, deci in mod sigur orice doritor va putea gasi o echipare pe masura nevoilor si pentru un buget variat.

    Merida one-twenty

    BikeFun a organizat cea de-a sasea editie a Test Camp-ului Merida, la Cheile Gradistei, in luna octombrie. Am avut ocazia sa testam acolo modelele anului 2016, de cicloross, noul model One-Twenty si noua bicicleta electrica Merida Big Seven Elite. Acum urmeaza sa le aducem pentru tine.

    Test Camp Merida 2015

    Ne bucuram sa fim aproape de iubitorii bicicletelor de calitate. In cadrul programului Merida Test Center, vom avea disponibil pentru testare Merida Big Seven Elite, mountain-bike electric. Vino si testeaza bicicleta care ti se potriveste. Te intampinam in showroom sa o testezi si sa iti raspundem intrebari. Spor la pedalat!

  • Conectivitatea: punct-cheie pentru bicicletele electrice

    Bicicletele electrice prind din ce in ce mai mult teren in anii recenti, fiind optime pentru deplasari pe distante lungi si pentru conectarea cu tehnologia d eultima generatie. EuroBike 2014 a produs un fenomenul introducerii conectarii bicicletelor electrice cu telefoanele inteligente. Anul acesta, initiativa a devenit stabila si palpabila prin softuri noi precum eSocialBike, in timp ce alti producatori au prezentat un dispozitiv cu conectivitate Bluetooth pentru smartphone.

    e-bike

    Ce face de fapt acest dispozitiv? Device-ul actual, din cadrul Conti eBike System, este echipat cu o interfata Bluetooth, care permite unei aplicatii speciale de smartphone sa comunice cu ecranul in ambele directii. Astfel detaliile de performanta ale softului pot fi combinate cu sistemul de procesare al smartphone-ului. Se pot face calcule exacte pentru durata bateriei si alti parametri, iar informatia este redata pe ecranele ambelor dispozitive. Cand cele doua sunt conectate, display-ul bicicletei electrice isi modifica datele pe care le arata, astfel ca va arata functii aditionale. In acelasi timp smartphone-ul va putea fi montat pe ghidon, pentru o functionalitate extinsa, sau poate fi tinut in buzunar sau geanta.

    e-bike connectivity

    Una dintre cele mai importante functii aditionale este navigarea, care este asigurata de aplicatia smartphone. Rutele sunt calculate in functie de durata de viata a bateriei bicicletei, apoi sunt redate instructiuni pas cu pas, informatii despre distanta si diferite optiuni de traseu pentru biciclist. Conectiunea cu hartile se face atat online cat si offline, prin aplicatia OpenStreetMaps. De asemenea dispozitivul arata pe langa variantele posibile de rute si altitudinea fiecarui traseu in parte, astfel ca poti alege ce traseu alegi in functie de dorintele de pedalat. Rutele pot si apoi salvate, importate pe alte dispozitive si impartite cu prietenii via social media. Un alt aspect este faptul ca pe fiecare ruta iti sunt aratate pe harta si diferitele puncte de interes, ceea ce iti permite sa alegi varianta de traseu cea mai spectaculoasa sau atragatoare pentru tine.

    Dispozitiv conectare e-bike si smartphone

    Un alt sistem prietenos cu utilizatorii de biciclete electrice a fost dezvoltat de  cei de la Bosch. Numele lui este Nyon si promite performante asemanatoare. Ambele sisteme sunt disponibile atat pentru utilizatorii iOS, cat si Android. Alegerea unuia dintre ele tine de fapt de preferinta personala si, de ce nu, de estetica.

    Dispozitiv conectare e-bike si smartphone

    Suntem siguri ca de acum inainte dispozitivele special destinate bicicletelor electrice vor lua amploare si vor exista din ce in ce mai multe firme producatoare axate pe acest segment in permanenta crestere. Mai ales ca anul 2015 este anul cu numeroase noutati in domeniul bicicletelor electrice.
    Daca ti-am starnit interesul, te asteptam in showroom pentru a testa o bicicleta electrica. S-ar putea sa-ti placa atat de mult cat sa pleci cu una acasa. Conectare maxima si spor la pedalat!

  • [EUROBIKE, ep 3] Vanmoof electric, premiera Merida 2015 si bicicleta anti-ploaie

    Contiuam seria povestirilor de la Eurobike cu cateva poze care sa ne faca pofta de un 2015 in verva, care se anunta plin de inovatii si mult bun gust la capitolul design.

    La standul Vanmoof am vazut noua bicicleta electrica, intr-o varianta culoare ce nu fusese promovata pana acum.

    bicicleta electrica Vanmoof

    La Union am vazut cateva din accesoriile si piesele care vor completa si in 2015 "tinuta" bicicletelor din toata lumea. Ne-au facut cu ochiul niste pedale de oras cu un design neobisnuit si asteptam sa ne ajunga pe raft si noile ciclocomputere premium.

    pedale bicicleta city

    ciclocomputer vitezometru kilometraj union

    mansoane bicicleta union

    Odata ajuns la zona bicicletelor Merida, alunecai in vise montane sau te inchipuiai Flash pe sosea: ca un copil in magazinul de dulciuri iti venea sa pui mana pe tot ce vedeai. Noua colectie arata bine si promite echipari pe placul aventurierilor.

    biciclete merida 2015

    biciclete merida 2015

    biciclete merida 2015

    biciclete merida 2015

    La Widek ne-am jucat cu sonerii in toate formele si culorile.

    sonerii widek

    Am fost placut surprinsi sa vedem un cargo-bike premiat la Eurobike Awards, marca Veleon.

    cargobike veleon

    Si pentru ca tot avem un an ploios, nu a putut sa nu ne sara in ochi sistemul anti-ploaie de la Dryve.

    sistem anti ploaie bicicleta de la dryve

    Ca in fiecare an, pelerinajul la Eurobike si-a atins scopul: ne-a facut si mai entuziasti. Suntem siguri ca vom vedea vedea din ce in ce mai multi biciclisti pe strazi, si nu doar "in vest", ci si la noi.

    Spor la pedalat si curiozitate maxima!

  • [EUROBIKE 2014 ep. 1] Noul Van Stael: un Gazelle suplu, frumos prin simplitate

    In perioada 27-30 August, Sorin si Cristina sunt "pe teren" la EUROBIKE, cel mai mare targ de biciclete din lume, unde se dezvaluie primele modele ale anului 2015. Sambata evenimentul va fi deschis si pentru publicul larg, astfel ca peste 45000 de vizitatori sunt asteptati in aceste zile sa vada noutatile aduse de cei 1280 de expozanti, din 54 de tari.

    Prima oprire: standul Gazelle, unde privirea ti se opreste pe o frumusete de bicicleta, atat in varianta cu cadru de dama cat si de barbat.

    Biciclete Van Stael Gazelle

    Noul Van Stael cu 3 viteze in butuc are o greutate de doar 12,8kg frane de road-bike, sa si mansoane Brooks cu o inspirata textura panza natur. Va fi disponibil si in varianta cu 7 viteze in butuc.

    Cadru bicicleta clasica

    Van Stael mosteneste alura celebrei clasice Gazelle Tour de France, avand un design retro, de culoarea bronzului intunecat, o sonerie vintage plasata strategic pe tija ghidonului.

    sa brooks panza

    detaliu sonerie gazelle van stael

    mansoane bicicleta brooks

    Pretul se anunta a fi de 649Euro in varianta cu 3 viteze, respectiv 749Euro in cea cu 7 viteze.
    pret detalii bicicleta gazelle van stael

    O alta noutate ce trebuie mentionata este CityZen, cea mai sportiva si rapida bicicleta din colectia Gazelle 2015, ce imbina un design minimalist cu dotari tehnice premium.

    Bicicleta Gazelle Citizen

    Dotata fie cu schimbator Shimano Nexus 7 viteze in butuc, fie cu Shimano Deore 9S, cu o greutate de numai 12,1kg, frane in butuc, aripi de noroi si o pozitie relativ confortabila, va fi preferata celor ce practica ture prelungite in oras.

    cadru bicicleta Citizen

    La stand au fost dezvaluite si bicicletele electrice cu noile motoare Impulse si Panasonic.

    bicicleta electrica Gazelle

    De asemenea "trimisii nostri speciali" au putut spiona cateva franturi din viitorul Concept E-bike dezvoltat impreuna cu Giugiaro Design, prezentat intr-o camera intunecoasa pentru a pastra misterul pentru anul viitor.

    camera intunecoasa de prezentare sneak peek

    sneak peek concept ebike Gazelle Giugiuvaro

    Vrei sa afli mai multe de la Eurobike? Ramai aproape, intrucat revenim curand cu noutati.
    In episodul urmator: un concept inovativ de casca de protectie pentru bicicleta care nu seamana insa deloc a casca! ;)

4 Articol(e)