Termeni si conditii Biciclop.eu

 

Preambul

Prezentul document reprezinta un contract de adeziune propus de SC Biciclete Ciclop SRL  si care se trebuie sa fie acceptat inainte de crearea unui cont sau comandarea oricarui produs si/sau serviciu de pe site-ul www.biciclop.eu. Orice comanda confirmata de client, prin bifarea casutei – Am luat la cunostiinta de Termeni si Conditii si prin apasarea butonului “Plaseaza Comanda” reprezinta o acceptare din partea clientului a ofertei SC Biciclete Ciclop SRL in conditiile stipulate de art 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Clickul pe butonul “Confirm Comanda” reprezinta o semnatura electronica, in sensul art.3 pct.10 din Regulamentul UE 910/2014 , avand aceeasi valoare cu o semnatura olografa.

Prezentul contract nu se aplica cumparaturilor facute sau plasate de magazine partenere (B2B) prin site-ul biciclop.eu, acestea avand niste termeni specifici.

Prezentul contract nu se aplica rezervarilor de produse pentru cumparare din magazin. Rezervarea implica doar pastrarea unui produs in magazinul fizic pentru cel mult 24 de ore pe baza unei adrese de email si a unui numar de telefon. Termenul se socoteste din momentul confirmarii rezervarii catre client. Rezervarea nu presupune nicio obligatie din partea clientilor si nu este un contract la distanta.

1. Definitii

Biciclop.eu: Firma SC Biciclete Ciclop SRL, cu sediul in Bd-ul Iancu de Hunedoara nr.37, Sc. B, Et. 7, Ap. 30, Bucuresti,  Adresa magazin fizic:  Strada Tunari nr. 36, Bucuresti , CUI: RO 26049660, Numar Registrul Comertului: J40/9410/2009, tel: 0374.492.999, e-mail: Click pentru afisare, care administreaza websiteul www.biciclop.eu

Produs: orice produs care poate fi achizitionat de un client prin intermediul websiteului Biciclop.eu.

Serviciu: orice serviciu pus la dispozitie de SC Biciclete Ciclop SRL prin intermediul site-ului Biciclop.eu si care poate fi achizitionat de client.

Vizitator: orice persoana care viziteaza site-ul Biciclop.eu si interactioneaza cu acesta.

Utilizator: persoana fizica care isi face un cont pe Biciclop.eu.

Client: persoana fizica sau juridica care face o comanda pe siteul Biciclop.eu. Varsta minima pentru a fi client este de 18 ani. Sunt exclusi din aceasta categorie comenzile plasate de profesionistii revanzatori (B2B) prin site-ul biciclop.eu, acestea avand termeni specifici.

Comanda: comanda de achizitionare a unuia sau mai multe produse si/sau servicii afisate in websiteul Biciclop.eu, realizata de un client.

2. Obiectul si acceptarea prezentului contract de vanzare

Prezentul Contract de vanzare este aplicabil tuturor comenzilor realizate prin intermediul Biciclop.eu. Clientul se obliga sa ia la cunostinta de aceste conditii inainte de a realiza o comanda. Toate comenzile implica acceptarea tuturor acestor termeni si conditii de catre client.  Acceptarea prezentului contract de catre client se face prin bifarea casutei “Accept Termeni si Conditii” si prin apasarea butonului “Plaseaza Comanda”.

Biciclop.eu isi rezerva dreptul de a modifica prezentii termeni si conditii in orice moment. Versiunea aplicabila unei comenzi realizate este aceea in vigoare pe Biciclop.eu la momentul la care s-a plasat comanda de catre client.

In cazul in care clientul este persoana juridica, momentul incheierii contractului este momentul emiterii facturii fiscale. Factura fiscala are statut de contract comercial. Facturile proforme si ofertele comerciale au valabilitate limitata la 24 de ore de la emitere. Dupa acest termen isi pierd de drept orice fel de obligativitate comerciala sau contractuala. Comenzile neachitate si neridicate de la agentii de livrare se anuleaza.

3.Disponibilitatea produselor afisate

Oferta noastra cu privire la produse si pretul acestora, este valabila atita vreme cit este afisata pe Biciclop.eu. Biciclop.eu isi va indeplini obligatiile contractuale in termen de cel mult 30 de zile lucratoare de la data la care clientul a transmis comanda.

In cazul unei perioade exprese de valabilitate a unui anumit pret, acest aspect va fi specificat in mod specific pe pagina produsului respectiv.

In conditiile in care produsul sau serviciul dorit nu mai este disponibil pe stoc, va vom oferi optiunea de a cumpara un alt produs/serviciu de o calitate si la pret echivalent cu cele solicitate.In conditiile in care nu doriti sa beneficiati de  aceasta oferta si  in conditiile in care ati realizat plata in avans, plata va va fi rambursata in termen de 30 de zile de la informarea facuta de SC Biciclete Ciclop SRL.

4. Produsele afisate pe websiteul Biciclop.eu

Fotografiile produselor afisate in Biciclop.eu au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Cu toate acestea, SC Biciclete Ciclop SRL depune toate eforturile, avand o obligatie de mijloace si in masura posibilului, pentru ca produsele comandate sa arate exact ca cele afisate in fotografiile produselor afisate online, in particular in privinta formei, culorii si specificatiilor, sub rezerva pretului ales de client. Spre exemplu, pot aparea diferente la forma seii, culoarea unor accesorii, nuanta unui produs etc.

In acelasi timp SC Biciclete Ciclop SRL informeaza ca  pune spre vinzare prin intermediul site-ului sau produse si/sau servicii puse la dispozitie de alti producatori ori furnizori. Acestia pot avea drepturi de marca asupra denumirii produselor si/sau a serviciilor puse la dispozitie pe care sunteti obligat sa nu le incalcati. De asemenea, acestia sunt responsabili cu privire la imaginile sau detaliile tehnice ale produselor furnizate.

5. Pretul produselor

Preturile prezentate includ TVA. insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe pagina produsului acest lucru. Cheltuielie de livrare vor fi mentionate in mod distinct in pagina de Finalizare comanda, in functie de adresa de livrare.

Preturile prezentate sunt valabile pina la revocarea lor, odata cu delistarea lor de pe website-ul public. De asemenea, in cazul in care vorbim despre o campanie promotionala, trebuie sa stiti faptul ca pretul produsului, prezentat online, este valabil doar in perioada specificata in site sau in limita stocului disponibil, dupa caz. In cazul unei perioade exprese de valabilitate a unui anumit pret, acest aspect va fi specificat pe pagina produsului respectiv.

In stuatia afisarii unui pret eronat, vom lua toate masurile pentru remedierea erorii cit mai curind posibil. Daca pretul va fi sub 30% din valoarea normala a unui astfel de produs, acesta va fi considerat neserios si derizoriu, conform art 1665 Cod Civil, iar orice comanda facuta pe baza acestui pret va fi anulata.

6. Garantia produselor

Toate produsele beneficiaza de garantia legala pentru lipsa de conformitate, conform dispozitiilor legale in vigoare.

De asemenea, produsele cumparate prin intermediul acestui site pot beneficia de garantia comerciala a producatorului. Astfel, daca este cazul, fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie al producatorului.SC Biciclete Ciclop SRL nu este responsabil in mod direct de serviciile de garantie care sunt oferite si deci va fi responsabilitatea celui care ofera aceasta garantie.

In cazul garantiei comerciale oferite de catre SC Biciclete Ciclop SRL, aceasta este transmisa o data cu produs sau se gaseste in contul clientului. Termenii garantiei sunt specificati in garantia respectiva.

SC Biciclete Ciclop SRL are si alte campanii specifice de garantii comerciale, cum ar fi programul Buy Back, ale caror detalii sunt specificate in prezentarea fiecarei garantii.

Pentru acordarea garantiei comerciale, produsele trebuiesc insotite de factura si certificatul de garantie, accesoriile aferente (daca este cazul) cat si de ambalajele (cutiile) originale ale produselor.
Daca aceste conditii nu sunt respectate, dupa receptionare - se va face o evaluare a produsului, SC Biciclete Ciclop SRL rezervandu-si dreptul de a estima valoarea actualizata a produsului (intotdeauna se va comunica telefonic cu clientul valoarea rezultata in urma estimarii produsului).

In cazul expedierii unui produs catre service-pentru garantie, acesta trebuie sa soseasca exclusiv prin CURIERAT RAPID si cu taxele de expediere achitate de catre client.
In cazul in care pentru produsul expediat la garantie se constata disfunctionalitati, vicii ascunse sau nereguli de functionare, conform garantiei, costurile de expeditie pentru coletul cu produsul reparat in perioada de garantie, va fi achitat sau rambursat de catre SC Biciclete Ciclop SRL.

Pentru produsele trimise pentru garantie si la care nu se constata probleme acoperite de garantie, Clientul va suporta toate taxele de transport.

7. Dreptul de returnare a produselor

In conformitate cu legislatia romana, consumatorul are dreptul sa notifice in scris SC Biciclete Ciclop SRL ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Pentru procesarea cat mai operativa a cererii de retur, va recomandam sa completati formularul acesta https://www.biciclop.eu/product-return

Conform legii, orice cerere de acest gen va fi datata si semnata de catre cumparator si va fi trimisa catre Biciclop.eu in orice mod neechivoc. Pentru a fi in conformitate cu reglementarile europene Biciclop.eu va pune la dispozitie si un model de formular de retragere in conformitate cu OUG 34/2014. Formularul din OUG 34/2014 poate fi descarcat de aici.

Returnarea produselor trebuie sa se faca impreuna cu toate accesoriile, consumatorul suportand cheltuielile de expeditie conform legilor romanesti.  In conformitate cu legea romana consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

In masura posibilului, recomandam ca clientul sa utilizeze ambalajul original, acest lucru limitind posibilitatea de deteriorare a bunului in timpul transportului.

Dreptul de returnare nu este aplicabil in cazul produselor executate dupa specificatiile consumatorului, de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator; sau alte limitari stabilite de legea romana in vigoare.

In cazul serviciilor prestate de catre Biciclop.eu, acestea nu pot fi returnate dupa prestarea completa a serviciilor conform art 16 (1) a) OUG 34/2014 (de ex. serviciul de montaj biciclete).

Articolele 6 si 7 din Termeni si Conditii sunt aplicabile doar in conditiile in care clientul este persoana fizica, in conformitate cu legislatia romana aplicabila.

Returnare suplimentara - 30 de zile

In plus, Biciclop.eu ofera clientilor persoane fizice posibilitatea de returnare suplimentara a produselor cumparate pana in 30 de zile de la cumparare, mai mult decat obligatiile legale.

Pentru aceasta posibilitate de returnare suplimentara, produsele trebuiesc insotite de factura si certificatul de garantie, accesoriile aferente (daca este cazul) cat si de ambalajele (cutiile) originale ale produselor.

Daca aceste conditii nu sunt respectate, dupa receptionare - se va face o evaluare a produsului, SC Biciclete Ciclop SRL rezervandu-si dreptul de a estima valoarea actualizata a produsului (intotdeauna se va comunica telefonic cu clientul valoarea rezultata in urma estimarii produsului).
Produsul trebuie sa soseasca exclusiv prin CURIERAT RAPID si cu taxele de expediere achitate de de catre client.

Ne rezervam dreptul de a nu accepta produsele la returnare suplimentara, daca acestea au disfunctionalitati, vicii ascunse sau nereguli de functionare (de exemplu: componente stricate, zgariate etc.).

8. Metoda de plata a produselor

Pentru detalierea metodelor de plata disponibile, va rugam sa consultati pagina Cum platesc.

9. Metoda de livrare a produselor

Pentru detalierea metodelor de livrare disponibile, va rugam sa consultati pagina Info Livrare.

10. Anularea comenzii

Clientul poate anula o comanda pana in momentul primirii unui email de  de notificare din partea SC Biciclete Ciclop SRL cum ca comanda a fost livrata.

Comanda poate sa fie validata doar daca datele de contact si livrare sunt corecte, in caz contrar Biciclop.eu isi rezerva dreptul de anulare a comenzii.

11. Corectarea erorilor din comanda

Orice erori survenite la comanda facuta de client pot fi corectate in termen de 24 de ore de la lansarea comenzii prin completarea formularului de contact sau la numarul de telefon de pe pagina de contact.

12. Contul dumneavoastra

Inregistrarea pe site-ul Biciclop.eu este gratuita. Accesul la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este permisa doar utilizatorilor inregistrati, care sunt de acord cu prezentii termeni si conditii.

Accesul la contul dvs este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Biciclop.eu nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje prin posta electronica sau telefon. Va sfatuim sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru.

In ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, Biciclop.eu nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.

Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. sau compania dvs. catre Biciclop.eu va fi folosita doar in concordanta cu prezentii termeni, daca doriti sa cumparati produsele sau serviciile oferite. Sunteti singurul responsabil cu privire la prezentarea  informatiilor intr-un mod corect si complet, precumsi cu pastrerea acuratetii informatiilor in cadrul Biciclop.eu.

Biciclop.eu poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul siteului sau la o parte a acestui continut.

In conditiile in care dvs. publicati continut protejat de drept de autor pe site-ul Biciclop.eu, declarati ca:

• sunteti de acord cu transmiterea unei licente neexclusive, gratuite, nelimitate in timp si spatiu catre Biciclop.eu pentru toate drepturile de autor asupra continutului publicat de dvs. pe site-ul Biciclop.eu;

• garantati ca sunteti autorul continutului publicat sau ca aveti dreptul de a-l publica pe site-ul Biciclop.eu;

• exonerati de raspundere Biciclop.eu cu privire la orice plangere facuta de terti cu privire la continutul publicat de dvs. si gazduit de Biciclop.eu.

Biciclop.eu isi rezerva dreptul de a corecta, modifica sau sterge continutul postat de dvs. pe site-ul Biciclop.eu, fara informarea dvs.

Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului Biciclop.eu reprezinta infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si va fi sanctionata conform legislatiei romane in vigoare.

14. Drepturi de proprietate intelectuala

Intregul continut al site-ului Biciclop.eu - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, scripturi, programe si alte opere originale - este proprietatea Biciclop.eu si a furnizorilor sai si este aparat de legea drepturilor de autor si a drepturilor conexe. Folosirea fara acordul Biciclop.eu a oricaror elemente enumerate mai sus, sau a altor opere originale, se pedepseste conform legilor in vigoare.

Biciclop.eu ofera utilizatorului un acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor site-ului Biciclop.eu, fara acordul scris al proprietarului acestuia.

Pentru a ne sesiza orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la Click pentru afisare

De asemenea, Biciclop.eu este marca inregistrata la OSIM sub numarul M 2011 00583.

Orice utilizare fara acordul titularului marcii este interzisa.

15. Forta majora

Biciclop.eu, partenerii sau utilizatorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nicio intarziere sau eroare in executarea obligatiilor contractuale sau in continutul furnizat pe site-ul nostru, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Biciclop.eu. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare ale echipamentului tehnic de la Biciclop.eu, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Biciclop.eu, erorile de operare, greva etc.

16. Alte dispozitii

a) Legaturi catre alte site-uri

Biciclop.eu nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura informativa, comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.

b) Schimbari ale site-ului

Biciclop.eu isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau. De asemenea, Biciclop.eu isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

c) Date personale si Securitate

Biciclop prelucreaza date cu caracter personal prin acest site. Detalii cu privire la aceasta prelucrare se regasesc in politica de confidentialitate.

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru (cum ar fi de exemplu utilizarea HTTPs) si depunde toate diligentele in acest sens. Cu toate acestea Biciclop.eu nu poate sa isi asume responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de browser-ul dvs. sau probleme de securitate a conexiunii dvs de Internet.

17. Dispozitii suplimentare

Prezentul contract se completeaza cu dispozitiile din Politica de confidentialitate Biciclop.eu.

Prezentul contract incheiat de Biciclop.eu cu orice alta parte contractanta poate fi gasit la adresa: https://www.biciclop.eu/termeni-si-conditii

18. Modificarea termenilor

Biciclop.eu isi rezerva dreptul sa schimbe termenii fara indeplinirea unor alte formalitati.  Atunci cand acesti termeni se vor modifica, Biciclop.eu va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul dvs. de utilizator al Biciclop.eu si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii linkului privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni.

19. Rezolvarea problemelor

Daca aveti probleme legate de o comanda care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu responsabilul de Satisfactie Clienti al Biciclop.eu la adresa - Click pentru afisare, sau telefonic apeland numarul Click pentru afisare.

Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi solutionat pe cale amiabila, iar in caz contrar va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru. In conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor romanesti de la sediul Biciclop.eu.

De asemenea Comisia Europeana pune la dispozitie o platforma SOL pentru rezolvarea alternativa a disputelor cu privire la rezolvarea in afara instantelor judecatoresti a problemelor legate de contracte la distanta. Platforma SOL este disponibila la https://ec.europa.eu/consumers/odr/

20. Legea aplicabila

Prezentul contract este disponibil doar in limba romana, Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentii termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare.