Plimbari

  • Cele mai frumoase trasee montane din Romania

    Romania este o tara binecuvantata cu variate forme de relief, avand o multime de trasee montane, pentru toate gusturile. Putem gasi trasee montane pentru incepatori, cu o durata de cateva zeci de minute, trasee lungi de cateva ore, perfecte pentru turistii experimentati si chiar trasee extrem de dificile, nerecomandate iarna si accesibile doar alpinistilor. Citeste mai departe

  • Ghid de pedalat pe vreme rece

    Pentru iubitorii de pedalat, iarna e un anotimp cu noi provocari si cu bucurii pe bicicleta. Cu cat e mai blanda, cu atat mai bine. Fie ca folosesti bicicleta ca mijloc de transport sau esti sportiv, vremea rece sau zapada nu-ti vor sta in cale. Asa ca am pregatit cateva sfaturi pentru tine ca sa fii in siguranta si sa pedalezi cu spor.

    Echipeaza-te de iarna
    Inainte sa te urci pe bicicleta, asigura-te ca esti imbracat corespunzator. Mai multe straturi de haine sunt cea mai buna idee ca sa-ti fie cald. De asemenenea, hainele speciale de ciclism iti ofera confortul termic pe care ti-l doresti. In caz ca te prinde ploaia, nu uita sa ai cu tine mereu o pelerina, care nu numai te apara de precipitatii, dar poate sa tina si de cald.
    De retinut ca cele mai importante parti sunt extremitatile. Pentru maini, cea mai buna solutie sunt manusile clasice cu degete, care iti tin de cald si iti permit sa manevrezi in siguranta bicicleta. Pentru picioare, incaltamintea rezistenta la apa sau husele pentru pantofi impermeabile sunt optime pentru sezonul rece. In plus, sosetele calduroase iti ofera un plus de confort. Aminteste-ti sa porti si o caciula sau macar o bandana care te protejeaza de vant si frig.

    ciclism iarna

    Pastreaza-ti bicicleta curata
    Ca sa te aperi de noroi, dar si sa tii cat de cat curata bicicleta, aparatorile de noroi sunt primul lucru cu care e bine sa-ti echipezi bicicleta iarna.
    Apoi trebuie sa ai grija de piesele cele mai folosite ale bicicletei. Asigura-te ca lantul este curatat si lubrifiat corespunzator, cu un ulei pentru vreme umeda. In plus, din cand in cand, curata temeinic bicicleta, pentru ca sarea, apa si noroiul afecteaza componentele.

    aparatori bicicleta

    Investeste in cauciucuri de iarna
    Iarna drumurile sunt ude, pline de noroi sau zapada, de aceea e bine sa te gandesti la o pereche de cauciucuri pentru iarna, care sunt mai rezistente, au peretii laterali mai grosi si de asemenea o aderenta mai buna.

    cauciucuri de iarna

    Verifica bicicleta
    Pe vreme rece e bine sa fii mai atent la defectiunile care pot aparea. Verifica lantul, cauciucurile si, in special, franele, care pot functiona mai greu din cauza zapezii. Recomandam o verificare inainte de inceperea sezonului rece. Daca nu ai timp sau nu te pricepi, te intampinam in service pentru ajutor specializat. Nu uita nici de presiunea rotilor, pe care trebuie sa o verifici constant.

    mentinere bicicleta

    Fii vizibil
    Zilele din anotimpul rece sunt scurte. In plus, chiar si pe timpul zilei vizibilitatea este foarte importanta, in special in zilele in care ploua sau este ceata. Asa ca iti recomandam un set de lumini care te ajuta sa fii vizibil si, totodata, sa vezi pe unde te deplasezi si sa eviti obstacolele.

    lumini bicicleta

    Cu sfaturile de mai sus, suntem siguri ca te vei bucura de pedalat in continuare.

    Iti dorim o iarna cat mai usoara, cu drumuri cat mai curate si uscate! Iar pentru orice defectiune, intrebare sau sfat, te intampinam in showroom-ul nostru. Spor la pedalat!

  • Top 10: cele mai prietenoase orase din lume pentru biciclisti

    Bicicleta iti ofera libertatea de a descoperi un oras asa cum niciun alt mijloc de transport nu o poate face. Chiar daca unora mersul prin oras cu bicicleta li se pare ca seamana cu un traseu prin jungla, sunt totusi o multime de capitale si metropole care sunt cunoscute datorita traficului intens al biciclistilor. Cum este plina perioada de vacante, am alcatuit pentru tine un top al celor mai prietenoase orase din lume pentru biciclisti. Si pentru ca uneori te surprinzi ravnind la bicicleta de acasa in concediu, e posibil sa descoperi ca urmatoarea destinatie de vacanta este un oras care e numai bun pentru pedalat. Citeste mai departe

  • Povesti savuroase cu Domnul Tic si alte iubiri de pe Musatini

    "Scriam in timp ce Tic isi falfaia urechile din cosul bicicletei. In timp ce cara pietre prin casa si ni le ascundea in plapuma. In timp ce Andrei se harjonea cu Tic si-l suia pe dulap. In timp ce Andrei gusta fara sa stie o bucatica mestecata de Tic. Ha ha! Pe cuvant de povestitoare! E o carte scrisa in timp ce, cu aparatul la gat, pedalam toti trei hai-hui ca sa mai facem o poveste cu o rochie, o poveste cu gutui, cu topor, cu ceainic ori cu urs de plus. Pedalam si scriam, compuneam, scriam pe bucatele de ziar, pe telefonul mobil, pe o pagina de carte, pe Facebook. Scriam povestea noastra. Atunci, fix cand se intampla."

    fata frumoasa cantand la chitara

    Asa a crescut cartea de povesti savuroase pe care Laura a scris-o cu multa pofta de viata. O carte vrajita, cu puterea de a-ti insenina dimineata. Cartea inca nu este publicata, dar ea poate ajunge in mainile tale mirosind imbietor a hartie proaspat tiparita chiar in aceasta vara. Laura face tot ce poate pentru a strange banii necesari pentru asta. Vinde inclusiv rochii superbe, cu aer boem. Iar daca azi vrei sa ii faci o bucurie, poti chiar dona o mica suma de bani in contul ei.

    Trandafiri, zambete, biciclete

    Dar te las mai bine pe tine sa descoperi povestea Laurei. E delicioasa, mai ales ca include iubire, catel pufos si o bicicleta rosie ca focul :).

    Biciclete de oras

    Poti sustine financiar aparitia cartii "Domnul Tic si alte iubiri de pe Musatini" cu o mica contributie in contul de mai jos:
    Titular: Laura Baban
    Cont: RO96BRDE240SV85776112400
    Swift: BRDEROBU
    Banca: BRD

    Unde-i bicicleta?

  • Clujul pedaleaza: 150 de Mos Craciuni pe bicicleta

    Peste 150 de persoane imbracate in costume de Mos Craciun au participat duminica la un mars pe biciclete pe strazile municipiului Cluj-Napoca si au dus cadouri pentru elevii a doua licee speciale de deficienti de auz si vedere.
    Participantii la actiune s-au adunat in Piata Unirii si au pregatit aproape cinci sute de pachete cu dulciuri, rechizite si jucarii pentru copiii de la liceele speciale pentru deficienti de auz si vedere, dupa care au pornit pe biciclete pe strazile din zona centrala spre cele doua unitati de invatamant, insotiti de agenti de la Politia Rutiera.

    "In cadrul actiunii organizate de ciclo-mosii din Cluj-Napoca am strans 490 de pachete cu cadouri pentru copiii de la liceele cu deficiente de auz si vedere din municipiu, dar si de la o scoala speciala pentru copii si deficiente de auz. Este o actiune de suflet, prin care dorim sa ajutam copiii care au nevoie de un dram de bucurie in plus, mai ales pe perioada sarbatorilor. In pachete am pus rechizite special pentru acesti copii, dulciuri, jucarii", a spus Kertesz.

    In 21 decembrie, asociatia pe care o reprezinta va organiza o actiune de strangere de fonduri pentru cumpararea unei imprimante Braille, necesara Liceului pentru copii cu deficiente de vedere Cluj-Napoca.

    Sursa stire: Citynews.ro

  • Transalpina de Mamut. Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania

    La Alba Iulia este aproape de finalizare una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania. Denumita de pasionatii acestui sport "Transalpina de Mamut", fiind plasata pe dealul cu acelasi nume, pista masoara peste 5 kilometri si leaga prin padure doua localitati componente ale orasului, scrie Adevarul.ro.

     


    Pe langa pista a fost amenajata si o alee pietonala de aceeasi lungime. Acestea fac legatura intre doua localitati componente ale orasului Alba Iulia, Micesti si Piclisa. Amenajarea acestora este parte din proiectul "Valorificarea resurselor turistice naturale in zona Mamut. Parc Dendrologic "Dr. Ioan Vlad"– Valea Popii Municipiul Alba Iulia".

    Lungimea este de 5.441 metri liniari si are doua componente: o alee pietonala lata de 2 m si o pista de biciclete cu o latime de 3 m, cu doua benzi, circulabila in ambele sensuri. Pe langa amenajarea pistelor, proiectul mai are o componenta ce se refera la Parcul Dendrologic din zona Valea Popii.

    Parcul Dendrologic dr. Ioan Vlad – Valea Popii a primit destinatia de zona recreativa, aici fiind construite alei, amplasate 21 banci si 10 puncte de belvedere. Intregul parc a fost imprejmuit pe o lungime de 3.200 metri. Va exista, la finalizarea proiectului, si un punct de inchiriere a bicicletelor si un restaurant cu un spatiu de joaca pentru copii. Accesul este posibil din mai multe zone si cartiere ale orasului. Intrarea in parc este gratuita, urmand sa se plateasca doar serviciile anexe cum ar fi inchirierea bicicletelor.

    Realizarea pistei de biciclete a fost posibila ca urmare a unei finantari europene obtinuta de Primaria Alba Iulia. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproape 11 milioane de lei, din care circa 5 milioane de lei provin din fonduri europene, iar restul sunt asigurati de administratia locala.

    Sursa stire +foto: Adevarul.ro

6 Articol(e)