Campioni

  • La 105 ani, ciclistul francez Robert Marchand a stabilit un nou record

    Ciclistul Robert Marchand este exemplul viu ca "prea batran" sau "prea tarziu" sunt doar vorbe in vant. La 105 ani, a stabilit un nou record pentru cea mai lunga distanta parcursa intr-o ora de pedalat. In acest timp a reusit sa faca 22.547 km (14 mile) pe velodromul Saint-Quentin-en-Yvelines din Paris.
    Citeste mai departe

  • La 42 de ani un nou titlu de campion mondial alaturi de Merida

    Merida obtine sucees dupa succes, fie ca este cu echipa sa de ciclism de sosea sau cu cea de mountain-bike. Multivan Merida Biking Team tocmai a participat in Italia la campionatul mondial de mountain-bike, Sellaronda Hero. Aici adrenalina a fost prezenta din plin, iar un nou titlul de campion mondial a fost revendicat de Merida prin Gunn-Rita Dahle Flesja. Si nu oricum, ci la 42 de ani si cu o experienta demna de admiratie. Citeste mai departe

  • Noutati de top de la Merida: cele mai performante modele lansate

    Merida lanseaza biciclete din ce in ce spectaculoase, care aduc la un nou nivel calitatea, designul atractiv, atentia la detalii si inovatia. Anul acesta avem noutati atat pe partea de cursiere, cat si pe segmentul mountain-bike, pentru ca tu sa ai de unde alege. Impreuna vom explora trei dintre cele mai noi si performante modele, in care pasiunea si tehnologia se impletesc.

    Lampre Merida Il Giro

    Incepem cu bicicletele de sosea, caci suntem in plin sezon al marilor tururi, si iti prezentam Noua Scultura. Modelul Scultura a devenit un clasic anul trecut, cand membri echipei Lampre Merida l-au folosit pentru prima data. Noul model a fost prezentat cu doar cateva zile inainte de inceperea Turului Italiei si s-a facut remarcat dupa ce Jan Polanc a castigat una dintre etapele Il Giro. Noua Scultura concureaza pentru una dintre cele mai usoare cursiere din lume, iar detaliile tehnice scot in evidenta efortul depus pentru a crea o adevarata opera de arta a ingineriei si, in primul rand, o cursiera mai usoara, mai aerodinamica si mai confortabila.

    Merida Scultura

    Daca esti pasionat de partea tehnica, videoclipul de mai jos te va incanta cu elementele impresionante ale noii Scultura:

    Faptele si premiile arata din nou performanta noii Scultura:
    Lampre Merida - Turul Italiei

    Pentru o gama variata de bugete, Merida are o intreaga serie de biciclete de sosea produse cu pasiune si calitate. Iata aici o parte dintre modelele accesibile iubitorilor de sosea.

    La categoria mountain-bike, pentru sezonul 2016 Merida revine cu doua noi modele de performanta: Ninety-Six Carbon si One-Twenty Carbon. Noul Ninety-Six este un full-suspension cu cadru de carbon, echipat special pentru cursele de Cross Country, care impresioneaza prin manevrabilitate si tehnologia utilizata. Noua bicicleta a fost realizat printr-o stransa cooperare cu ciclistii de elita de la Multivan Merida Biking Team pentru un rezultat cat mai bun. Pentru impatimiti, un review pe larg al noului Ninety-Six il gasiti pe cunoscuta publicatie, bikeradar.

    Merida Ninety-Six

    Ce-a de-a doua bicicleta, One-Twenty Carbon, este o bicicleta All Mountain, gandita fie pentru ture montane mai lungi, fie pentru trasee mai agresive.

    Merida One-Twenty Carbon

    Ambele biciclete au fost concepute pentru un confort mai ridicat, agilitate si performante in timpul antrenamentelor si concursurilor, fiind deosebit de stabile si in acelasi timp cu o pozitie buna pentru a urca pe un teren accidentat.

    Merida One-Twenty

    Daca ti-am trezit apetitul pentru ture pe teren accidentat, iti recomandam sa te uiti pe oferta actuala de biciclete mountain-bike, pana vor fi disponibile noile modele. Cu siguranta vei gasi ceva pe placul tau!

    Daca inca nu stii ce model ti se potriveste mai bine, ai ajuns in locul potrivit, caci suntem Merida Test Center. Asa ca poti sa testezi o bicicleta de top inainte de a o cumpara, ca sa fii pe deplin sigur si multumit de alegerea facuta. Poate fi un mountain-bike Merida One-Twenty 7.800 sau Merida Big Nine 800. Iar daca vrei sa atingi viteze impresionante, iti recomandam Merida Reacto 400 si Merida Ride 400. Te asteptam cu drag in showroom pentru a raspunde intrebarilor si nevoilor tale ca ciclist!

    Fie ca preferi viteza de care numai o cursiera e capabila sau preferi tehnica pe care o presupune un mountain-bike, ne-ar placea impartasesti parerea despre noile modele sau experienta ta alaturi de Merida.

    Spor la pedalat!

  • Razor Crazy Cart face show la Salonul Auto-Moto. Poti fi chiar tu la volan!

    Inceputul de primavara aduna in fiecare an pasionatii fenomenului auto-moto din Romania si nu numai. Piata Constitutiei se va umple de masini, motociclete, profesionisti in ale drifturilor si acrobatiilor, de pe 1 aprilie. Iar noi suntem acolo cu senzatii tari de la Razor.

    Salonul Auto-Moto se deschide miercuri, 1 aprilie, incepand cu orele 12.00 si se adreseaza tuturor pasionatilor de cai putere si nu numai, copii fiind si ei printre invitati. Organizatorii va propun:

    - 1 si 2 aprilie, in spatiile din interior pot fi admirate pe indelete exponatele auto-moto, precum si bicicletele sau accesoriile.

    - vineri, 3 aprilie, are loc primul Black Friday din istoria unui eveniment auto-moto, mai multi dealeri anuntand numarul si marcile pe care le vor vinde cu cele mai mari reduceri din piata. Aceste reduceri se pot cumula cu programul Rabla si Prima Masina.

    - sambata, 4 aprilie si duminica, 5 aprilie, vizitatorii primesc tot ce s-a mentionat mai sus, insa cu multe atractii in zona exterioara: drift, masini tunate, stunt, parada moto, parada retro, zona speciala moto, karturi, funzone. Traficul este restrictionat pe Bdul. Unirii si Bdul. Libertatii, bulevardele si Piata Constitutiei transformandu-se in cel mai mare spatiu expozitional din tara.

    Biciclop sustine stilul de viata activ venind in intampinarea ta cu echipament sportiv inovator si profesionist la Salonul Auto Moto. Copiii au motive in plus sa vina cu parintii caci ii asteptam cu sprijinul Razor cu distractie maxima.

    Sunt asteptate ca in fiecare an, vizitele in grupuri organizate de la scoli si gradinite, precum si pe toti cei care la sfarsit de saptamana vor dori sa se distreze in zona exterioara dedicata lor, special amenajata de noi.

    Salonul Auto Moto 2015

    Rezerva-ti din timp cel putin o zi sa petreci alaturi de expozanti si nu uita sa treci pragul zonei de karting, unde accesul este gratuit pentru participanti.

    Ca importator unic in Romania al brandului american Razor, producator de trotinete, sole-skates, ripstiks si alte "instrumente" inovatoare de eco-transport, am pregatit pentru tine o zona speciala.

    Vom aduce 4 carturi speciale ce pot fi testate, iar 2 campioni nationali la categorii diferite de varsta vor face show pentru tine, folosind Razor Crazy Cart, castigatorul premiului Toy of the Year 2014 (TOTY)!

    Razor Crazy Cart

    Gasesti aici parerea unor impatimiti si cum s-au distrat pe jucaria cu 3 roti, poate iti deschidem si tie apetitul de intreceri si drift-uri.

    Riderii pasionati si curiosii sunt invitati sa testeze functionabilitatile unui astfel de cart, pe noi produsele Razor ne-au convins in nenumarate randuri. Copii sunt deja fani declarati, cuceriti de culorile vii si mobilitate.

    Trotinete Razor BiciclopTrotinete Razor Kixi Kix Biciclop

    La Salonul Auto-Moto vom aduce "jucariile serioase" din gama Razor si cu siguranta vei fi uimit.

    Sistemul patentat Crazy Cart revolutioneaza distractia in lumea cartingului, oferindu-le copiilor ocazia de a invata sa faca drifting. Acesta are o autonomie de aproximativ 30 minute ce le vei petrece zambind des si rotindu-te. De la rotatii de 360 de grade, curbe luate foarte strans si obstacole de evitat, acest ofera menvrabilitate maxima pe spatii mici. Covorul rosu Razor ii apartine, Crazy Cart-ul putand fi testat si in Romania exclusiv in showroomul Biciclop.

    Te invitam sa vizionezi cateva video-uri pana cand ne intalnim, sperand sa te inspire acrobatiilor lor si sa-ti pulseze adrenalina in vene. Ne vedem in zona de karting!

  • Cyprus Sunshine Cup: noi premii castigate de echipa Merida

    Pe lista participantilor la Cupa "Cyprus Sunshine" (Voroklini), care marcheaza deschiderea unui nou sezon competitional, s-au aflat multe nume mari care s-au remarcat in cursele crosscountry. Astfel echipa Merida a avut o alta ocazie de a-si testa abilitatile in fata unor adversari respectati, dupa antrenamentele intensive din ultima perioada.

    "Cursa a fost excelent organizata, asa ca nu am decat cuvinte de lauda pentru organizarea din Cipru" a declarat managerul echipei, Fabian Aust.

    Astfel, Ondrej Cink, membru al echipei Merida, a castigat prima cursa din acest sezon. Cehul l-a intrecut pe compatriotul sau Jan Skarnitzl dupa o intrecere cot la cot. Thomas Litscher s-a pozitionat al 3-lea, iar Rudi van Houts al 4-lea, in timp ce Gunn-Rita Dahle Flesja s-a clasat a 3-a in competitia pentru femei. Astfel, echipa MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM are o gramada de motive pentru a sarbatori.

    Fiecare tura a ultimei curse "Cyprus Sunshine Cup" a constat in 6 kilometri si 219 metri de urcare. La categoria pentru femei s-au efectuat 4 ture, iar la cea pentru barbati, inca 2 in plus.

    La categoria pentru femei, Gunn-Rita a reusit sa se mentina alaturi de liderii cursei in prima parte a acesteia, inainte ca Jolanda Neff si Blaza Klemencic sa o depaseasca. "Faptul ca am reusit sa ma pozitionez pe podium imi da incredere in fortele mele, dar si motivatie pentru a lucra la rezistenta mea, pentru a-mi depasi limitele"

    Pentru a castiga cursa masculina, Ondrej Cink s-a folosit de excelentele sale abilitati la urcare pentru a se distanta de compatriotul sau Skarnitzl. "E amuzant sa vad ca dupa ce nu m-am simtit foarte bine in ultima saptamana, astazi totul a fost perfect. M-am simtit excelent pe parcursul cursei si am putut face tot ce mi-am propus.

    Jose Hermida si Julian Schelb nu au avut o zi la fel de grozava: Schelb s-a dezechilibrat pe bicicleta vrand sa reduca distanta fata de liderul cursei, iar Hermida s-a atins de el, astfel ca o spita a rotii din spate s-a avariat, iar cauciucul din fata a inceput sa piarda aer, fortandu-l pe Hermida sa isi schimbe roata.

    Dupa succesul din Cipru, echipa Merida are la dispozitie o luna pentru a se odihni si relua antrenamentul inainte sa inceapa mult-asteptata UCI MTB World Cup in Pietermaritzburg, Africa de Sud.

    Rezultate Cyprus Sunshine Cup:

    Crosscountry men: 36km

    1. Ondrej Cink, CZE/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, in 1:39.49 hours

    2. Jan Skarnitzl, CZE, + 0.17

    3. Thomas Litscher, SUI/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.35

    4. Rudi van Houts, NED/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.59

    5. Wolfram Kurschat, GER, + 1.41

    Crosscountry women: 24km

    1. Jolanda Neff, SUI, in 1:18.56 hours

    2. Blaza Klemencic, SLO, + 0.05

    3. Gunn-Rita Dahle Flesja, NOR/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.50

    4. Maja Wloszczowska, POL, + 2.18

    5. Sabine Spitz, GER, + 2.41

  • Echipa Lampre Merida are un nou lider: un campion mondial

    Sezonul viitor va fi unul bogat in experiente noi pentru Echipa Lampre Merida. 2014 aduce modificari spectaculoase in cadrul echipei fuchsio-albastre: noi tineri piloti talentati, dar si nume celebre intre care Rui Costa, campion mondial pe sosea.


    Rui Costa a semnat deja un contract cu echipa Lampre - MERIDA inainte de cursa mondiala din Florenta si are niste obiective clare pentru sezonul 2014 cu echipa Lampre - MERIDA. Campionul mondial va concura la bordul unei biciclete de sosea Merida, pentru prima data la "Dubai Tour" care va avea loc pentru prima data in regiunea Golfului Persic, la inceputul lunii februarie 2014. Imediat dupa asta Costa se va alatura noilor coechipieri pe insula Mallorca : o parte a echipei este programata pentru a concura la competitia de patru zile "Mallorca Challenge", iar imediat dupa eveniment Merida va reuni jurnalisti din toata lumea pe insula Baleare intr-o tabara mass-media.

    Primul test adevarat pentru Rui Costa este setat pentru a fi "Paris - Nisa", care va avea loc inte 09-16 martie. Portughezul a pus ochii si pe una dintre cursele clasice precum cea de la sfarsitul lunii aprilie, unde el isi propune sa inscrie un rezultat de top intr-o cursa deluroasa pe ruta Liege - Bastogne - Liege, pentru a isi demonstra ca poate sa performeze nu doar pe sosea. La mijlocul lunii iunie, Rui Costa are sansa de a inscrie un hat trick reala , asa cum el a castigat doua editii mai recente ale Tour de Suisse.
    Dar cel mai important pentru Rui Costa va fi in acest an Turul Frantei. TEAM Lampre - MERIDA i-a dat cu incredere portughezului oportunitatea de a fi liderul echipei. Directorul de marketing al echipei, Andreas Rottler subliniaza : "Pentru Merida este un vis devenit realitate sa il primeasca pe Rui Costa in echipa si are onoarea de a fi producatorul bicicletei campionului mondial. Suntem siguri ca Reacto Evo si WarpTT sunt instrumentele potrivite pentru a-l ajuta sa isi atinga obiectivele sale . Echipa noastra pentru anul 2014 este un amestec foarte bun de piloti tineri si cu experienta. Avand un campion mondial in echipa noastra este ceva foarte special, dar aceasta inseamna, de asemenea, ca presiunea asupra echipei este mai mare intrucat Rui va fi mereu in centrul atentiei."

    Nu e vorba insa numai de campionul mondial, echipa avand noi piloti: portughezul Nelson Oliveira si spaniolul Rafael Valls completeaza tridentul iberic. Tanara slovena Jan Polanc si doi italieni Niccolo Bonifazio si Valerio Conti au evoluat din august 2013 si au fost desemnati sa intre in randurile profesionistilor in 2014. Fractiunea de sprint a fost imbogatita prin semnarea unui contract si cu italianul Sacha Modolo si Xu Gang, primul ciclist din China care se alature echipei Lampre - MERIDA .

    Esti fanul bicicletelor Merida? Spune-ne parerea ta in comentarii. Daca ai si poze, cu atat mai bine!

6 Articol(e)