La 105 ani, ciclistul francez Robert Marchand a stabilit un nou record

Ciclistul Robert Marchand este exemplul viu ca "prea batran" sau "prea tarziu" sunt doar vorbe in vant. La 105 ani, a stabilit un nou record pentru cea mai lunga distanta parcursa intr-o ora de pedalat. In acest timp a reusit sa faca 22.547 km (14 mile) pe velodromul Saint-Quentin-en-Yvelines din Paris.

record ciclism
Foto: bbc.com

Un alt record pentru cei cu varsta de peste 100, a fost stabilit tot de el in 2012, cand a reusit sa parcurga 26.927 km.

"As fi putut sa ma descurc si mai bine", a declarat ciclistul, care a spus ca putea mari viteza pe final, dar a ratat semnul care ii indica ultimele 10 minute. "Picioarele nu m-au durut. Bratele m-au durut, dar din cauza reumatismului", a spus el, pentru agentia AFP.

Marchand face in continuare ceea ce ii place si reuseste sa inspire generatii intregi: "Eu nu sunt aici pentru a fi campion. Sunt aici pentru a dovedi ca la 105 ani puteti merge in continuare cu bicicleta", a adaugat ciclistul.

record ciclism 107 ani
Foto: bbc.com

Pe cand avea 22 de ani, antrenorul sau de ciclism i-a spus ca nu va fi niciodata campion din pricina inaltimii lui de 1,5 m. A fost pompier, gradinar si padurar in Canada, iar la varsta de 75 de ani s-a reapucat de ciclism, demonstand ca niciodata nu este prea tarziu sa iti urmezi visul.

Oameni ca Robert Marchand ne arata ca nu exista limite atunci cand crezi cu adevarat in ceva si ca mersul pe bicicleta este un sport care nu tine cont de varsta. Lant intins inca multi ani de acum incolo!

Raspunde