Cyprus Sunshine Cup: noi premii castigate de echipa Merida

Pe lista participantilor la Cupa "Cyprus Sunshine" (Voroklini), care marcheaza deschiderea unui nou sezon competitional, s-au aflat multe nume mari care s-au remarcat in cursele crosscountry. Astfel echipa Merida a avut o alta ocazie de a-si testa abilitatile in fata unor adversari respectati, dupa antrenamentele intensive din ultima perioada.

"Cursa a fost excelent organizata, asa ca nu am decat cuvinte de lauda pentru organizarea din Cipru" a declarat managerul echipei, Fabian Aust.

Astfel, Ondrej Cink, membru al echipei Merida, a castigat prima cursa din acest sezon. Cehul l-a intrecut pe compatriotul sau Jan Skarnitzl dupa o intrecere cot la cot. Thomas Litscher s-a pozitionat al 3-lea, iar Rudi van Houts al 4-lea, in timp ce Gunn-Rita Dahle Flesja s-a clasat a 3-a in competitia pentru femei. Astfel, echipa MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM are o gramada de motive pentru a sarbatori.

Fiecare tura a ultimei curse "Cyprus Sunshine Cup" a constat in 6 kilometri si 219 metri de urcare. La categoria pentru femei s-au efectuat 4 ture, iar la cea pentru barbati, inca 2 in plus.

La categoria pentru femei, Gunn-Rita a reusit sa se mentina alaturi de liderii cursei in prima parte a acesteia, inainte ca Jolanda Neff si Blaza Klemencic sa o depaseasca. "Faptul ca am reusit sa ma pozitionez pe podium imi da incredere in fortele mele, dar si motivatie pentru a lucra la rezistenta mea, pentru a-mi depasi limitele"

Pentru a castiga cursa masculina, Ondrej Cink s-a folosit de excelentele sale abilitati la urcare pentru a se distanta de compatriotul sau Skarnitzl. "E amuzant sa vad ca dupa ce nu m-am simtit foarte bine in ultima saptamana, astazi totul a fost perfect. M-am simtit excelent pe parcursul cursei si am putut face tot ce mi-am propus.

Jose Hermida si Julian Schelb nu au avut o zi la fel de grozava: Schelb s-a dezechilibrat pe bicicleta vrand sa reduca distanta fata de liderul cursei, iar Hermida s-a atins de el, astfel ca o spita a rotii din spate s-a avariat, iar cauciucul din fata a inceput sa piarda aer, fortandu-l pe Hermida sa isi schimbe roata.

Dupa succesul din Cipru, echipa Merida are la dispozitie o luna pentru a se odihni si relua antrenamentul inainte sa inceapa mult-asteptata UCI MTB World Cup in Pietermaritzburg, Africa de Sud.

Rezultate Cyprus Sunshine Cup:

Crosscountry men: 36km

1. Ondrej Cink, CZE/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, in 1:39.49 hours

2. Jan Skarnitzl, CZE, + 0.17

3. Thomas Litscher, SUI/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.35

4. Rudi van Houts, NED/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.59

5. Wolfram Kurschat, GER, + 1.41

Crosscountry women: 24km

1. Jolanda Neff, SUI, in 1:18.56 hours

2. Blaza Klemencic, SLO, + 0.05

3. Gunn-Rita Dahle Flesja, NOR/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 0.50

4. Maja Wloszczowska, POL, + 2.18

5. Sabine Spitz, GER, + 2.41

Raspunde