Echipa Lampre Merida are un nou lider: un campion mondial

Sezonul viitor va fi unul bogat in experiente noi pentru Echipa Lampre Merida. 2014 aduce modificari spectaculoase in cadrul echipei fuchsio-albastre: noi tineri piloti talentati, dar si nume celebre intre care Rui Costa, campion mondial pe sosea.


Rui Costa a semnat deja un contract cu echipa Lampre - MERIDA inainte de cursa mondiala din Florenta si are niste obiective clare pentru sezonul 2014 cu echipa Lampre - MERIDA. Campionul mondial va concura la bordul unei biciclete de sosea Merida, pentru prima data la "Dubai Tour" care va avea loc pentru prima data in regiunea Golfului Persic, la inceputul lunii februarie 2014. Imediat dupa asta Costa se va alatura noilor coechipieri pe insula Mallorca : o parte a echipei este programata pentru a concura la competitia de patru zile "Mallorca Challenge", iar imediat dupa eveniment Merida va reuni jurnalisti din toata lumea pe insula Baleare intr-o tabara mass-media.

Primul test adevarat pentru Rui Costa este setat pentru a fi "Paris - Nisa", care va avea loc inte 09-16 martie. Portughezul a pus ochii si pe una dintre cursele clasice precum cea de la sfarsitul lunii aprilie, unde el isi propune sa inscrie un rezultat de top intr-o cursa deluroasa pe ruta Liege - Bastogne - Liege, pentru a isi demonstra ca poate sa performeze nu doar pe sosea. La mijlocul lunii iunie, Rui Costa are sansa de a inscrie un hat trick reala , asa cum el a castigat doua editii mai recente ale Tour de Suisse.
Dar cel mai important pentru Rui Costa va fi in acest an Turul Frantei. TEAM Lampre - MERIDA i-a dat cu incredere portughezului oportunitatea de a fi liderul echipei. Directorul de marketing al echipei, Andreas Rottler subliniaza : "Pentru Merida este un vis devenit realitate sa il primeasca pe Rui Costa in echipa si are onoarea de a fi producatorul bicicletei campionului mondial. Suntem siguri ca Reacto Evo si WarpTT sunt instrumentele potrivite pentru a-l ajuta sa isi atinga obiectivele sale . Echipa noastra pentru anul 2014 este un amestec foarte bun de piloti tineri si cu experienta. Avand un campion mondial in echipa noastra este ceva foarte special, dar aceasta inseamna, de asemenea, ca presiunea asupra echipei este mai mare intrucat Rui va fi mereu in centrul atentiei."

Nu e vorba insa numai de campionul mondial, echipa avand noi piloti: portughezul Nelson Oliveira si spaniolul Rafael Valls completeaza tridentul iberic. Tanara slovena Jan Polanc si doi italieni Niccolo Bonifazio si Valerio Conti au evoluat din august 2013 si au fost desemnati sa intre in randurile profesionistilor in 2014. Fractiunea de sprint a fost imbogatita prin semnarea unui contract si cu italianul Sacha Modolo si Xu Gang, primul ciclist din China care se alature echipei Lampre - MERIDA .

Esti fanul bicicletelor Merida? Spune-ne parerea ta in comentarii. Daca ai si poze, cu atat mai bine!

Raspunde