La 42 de ani un nou titlu de campion mondial alaturi de Merida

Merida obtine sucees dupa succes, fie ca este cu echipa sa de ciclism de sosea sau cu cea de mountain-bike. Multivan Merida Biking Team tocmai a participat in Italia la campionatul mondial de mountain-bike, Sellaronda Hero. Aici adrenalina a fost prezenta din plin, iar un nou titlul de campion mondial a fost revendicat de Merida prin Gunn-Rita Dahle Flesja. Si nu oricum, ci la 42 de ani si cu o experienta demna de admiratie.

castigatoare Sellaronda Merida Gunn-Rita Dahle Flesjå

Campionatul mondial de mountain-bike este unul dintre cele mai lungi si mai dificile maratoane de acest fel, avand loc intr-un decor clasic al muntilor Dolomiti. Asa ca spectacolul a fost dat nu numai de participanti, ci si de peisaj.

start Sellaronda Hero 2015

Gunn-Rita Dahle Flesja are 42 de ani, o varsta la care multi se gandesc ca timpul performantei a trecut de mult. Dar sportiva din Norvegia pare sa nu fi obosit deloc, caci a castigat cel de-al 10-lea titlu de campion mondial si al 6-lea in cadrul unui maraton de acest gen. Deloc surprinzator, toate aceste titluri au fost castigate impreuna cu echipa Merida.

Sellaronda Hero 2015 Merida

Distanta de 60 de kilometri a cursei ar parea destul de mica, dar Sellaronda Hero 2015 s-a desfasurat in sudul muntilor Dolomiti, avand patru urcari cu o diferenta totala de nivel de 3.400 de metri. Nu e de mirare ca Gunn-Rita a fost precauta cand a vorbit despre sansele de castig inainte de cursa: "Traseul de la Sellaronda e foarte dificil. Trebuie sa-ti depasesti cu mult zona de confort daca vrei sa te bati pentru o medalie. Dar pregatirea mea pentru cursa a fost foarte intensa, de aceea am incredere ca pot face un traseu bun, in ciuda dificultatilor."

finish Sellaronda Hero 2015 Merida

Atleta de la Multivan Merida Biking Team a pornit cu dreptul si a dominat cursa feminina de la inceput pana la finish. "Am atacat chiar dupa start pentru a merge apoi cu viteza mea, sa ii fortez pe ceilalti sa faca acelasi lucru si sa nu trec peste limitele mele." S-a dovedit a fi un plan bun, pentru ca celelalte concurente au ramas in spate, iar la final sportiva din Norvegia a trecut linia de finish cu un avantaj de peste 3 minute. "Bineinteles ca cel de-al zecelea titlu de campioana mondiala este foarte special - este un vis care a devenit realitate. Stiam ca sunt mai rapida pe coborari, asa ca am avut un avantaj. Am depus mult efort pe ultima urcare, dar la fel a fost si in cazul celorlalte femei care au concurat astazi."

Ne bucuram pentru victoria deosebita a celor de la Merida, care arata inca o data ca sunt o echipa valoroasa ce concureaza cu biciclete la cel mai inalt nivel.
In curand Lampre-Merida, echipa de ciciclism de sosea Merida, va lua startul in cadrul Le Tour de France. Asteptam sa ne spui in comentarii care sunt pronosticurile tale.

Spor la pedalat!

Raspunde