Vara continua, bucura-te de aventuri pe bicicleta!

Vremea buna a revenit, iar vara inca nu s-a terminat, asa ca e timp sa scoatem bicicleta la plimbare. Mai mult, putem sa ne bucuram de temperatura ideala pentru pedalat, acum ca a trecut canicula. Fie ca vorbim despre ture lungi prin tara sau plimbari scurte in oras, bicicleta ramane accesoriul ideal pentru un final de vara reusit. Ti-am pregatit cateva idei de plimbari si sugestii pentru ca iesirile tale pe bicicleta sa fie cat mai placute si confortabile.

O idee minunata de iesire este o plimbare cu bicicleta la munte. Poti alege sa mergi pentru o zi pe un traseu montan sau sa iti planifici un miniconcediu activ de cateva zile. Posibilitatile sunt nelimitate. Alege o bicicleta de mountain-bike daca iti plac potecile de munte si vrei sa colinzi poteci ferite de traficul rutier. Iti recomandam bicicletele Merida, brand din segmentul de calitate, la un pret bun.

mountain-bike

Daca esti mai degraba fan al asfaltului si te pasioneaza coborarile in viteza, iti recomandam o cursiera care iti va asigura doza de adrenalina. Pentru inspiratie, viziteaza site-ul celor de la Freerider pentru recomandari de trasee.

cursiera

Pentru cei care vor sa se aventureze chiar mai mult, recomandam cu drag cicloturismul. Bicicleta care te va ajuta cel mai bine sa ajungi in locul dorit este una de trekking, caci iti ofera o pozitie confortabila pentru distante lungi si de asemenea vine cu o echipare potrivita atat pentru sosea cat si pentru drumuri neasfaltate. In doar cateva zile poti parcurge distante impresionante, si in plus, nimic nu se compara cu placerea de a admira peisaje intr-un ritm mai lent decat cu masina, dar plin de satisfactii.

cicloturism

Daca vrei sa iti testezi aptitudinile de ciclist, in luna septembrie te asteapta cateva concursuri atat pentru pasionatii de mountain-bike, cat si pentru cei de sosea.
Campina Open MTB - Race for Autism - 5 septembrie
BikeXpert Alpine Challenge, Campionatele Nationale de MTB Maraton - 12 septembrie
Cursa Dunarii Calarasene - 12-13 septembrie
4 pedale - 19 septembrie

concurs ciclism

Pentru cei care sunt inca la inceput de drum in ce priveste bicicleta, dar vor sa se bucure de soare si miscare, un weekend de explorare in oras este cea mai buna idee. Tot ce ai de facut e sa te urci intr-o dimineata pe bicicleta si sa pornesti la drum, ideal cu o bicicleta de oras care iti ofera confortul necesar pentru plimbari la pas.

city bike

Indiferent ce alegi sa faci in acest final de vara, nu uita totusi ca zilele incep sa fie mai scurte si din cand in cand e posibil sa te surprinda o ploaie scurta. De aceea e indicat sa ai intotdeauna lumini la tine, o pelerina in caz de ploaie, iar pentru cei care merg cu bicicleta la birou, aparatorile de noroi sunt intotdeauna recomandate ca sa nu-ti stropesti haine de birou si nici sa nu renunti la placerea de a face miscare.

Iti dorim sa te bucuri in continuare de soare, vreme ideala pentru pedalat si un final de sezon activ! Saptamana aceasta suntem la EuroBike 2015, cel mai mare targ de biciclete din lume. Asa ca ramai pe faza pentru vesti despre noile colectii si inovatiile in domeniu, direct pe blog.

Lant intins!

Raspunde