Primul vagon de tren destinat biciclistilor a fost pus in circulatie

Anul acesta aduce o veste buna pentru biciclisti! In urma initiativei Asociatiei Adevaratii Veloprieteni, CFR Calatori a inaugurat primul vagon destinat exclusiv bicicletelor si schiurilor. Un numar maxim de 20 de persoane cu 20 de biciclete il pot inchiria si se pot bucura de facilitatile pe care le ofera.

vagon biciclete
Foto: digi24.ro

Amenajarea lui este in stil bar-bistro, cu scaune si mese amplasate pe laterale. Vagonul include si cuptor cu microunde, frigider si alte dotari care sa transforme calatoria intr-una cat mai confortabila.

Vagonul poate fi inchiriat la pretul de 600 lei pentru 6 ore si limita maxima este de 20 de persoane. Eventualele intarzieri ale trenului nu vor fi contorizate la tariful final. De exemplu, un bilet dus-intors pentru o bicicleta si un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta Bucuresti - Brasov costa 60 lei, mai ieftin decat un dus-intors la un tren InterRegio, care costa 120 de lei, cu tot cu taxele pentru bicicleta. In functie de cate solicitari vor exista pentru vagon, vor fi diversificate si modalitatile de tarifare.

Vagonul este disponibil pentru intreaga tara, acolo unde va fi nevoie de el. Pentru a-l solicita trebuie trimisa o cerere cu cel putin cinci zile in avans la adresa de mail RelPublic.CALATORI[at]cfrcalatori.ro sau la telefon 0731.990.987; 021.319.353.

vagon biciclete
Foto: freerider.ro

Daca nu faci parte dintr-un grup de maxim 20 biciclisti pentru a inchiria acest vagon, poti in continuare sa mergi cu trenul in vagoanele pe care exista simbolul de bicicleta. CFR Calatori mai dispune de inca 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta intre doua si opt biciclete fiecare.

Incurajam initiative care intampina nevoia de mobilitate a biciclistilor si care contribuie la dezvoltarea turismului in Romania. Explorare placuta prin tara si ture faine!

Raspunde