Cinci elemente esentiale pentru aventuri inedite pe bicicleta

Vremea frumoasa continua, asa ca hai la plimbari cu bicicleta! Placerea simpla de a pedala nu se compara cu nimic altceva, insa pentru adevarate aventuri pe doua roti, este important sa tii cont de niste elemente esentiale, pe care ti le prezentam in acest articol.

1. Alege bicicleta conform nevoilor tale

Daca nu ai bicicleta, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui atunci cand iti cumperi una este unde o vei folosi cel mai mult. O bicicleta de oras poate fi perfecta daca vrei sa iesi cu ea doar prin parc, sau sa o folosesti pentru a te deplasa la serviciu. Iar daca spatiul de depozitare este mic, te salveaza un model pliabil.

Bicicleta de oras Biciclop

Iesi din cand in cand si pe teren usor accidentat? Atunci alege o bicicleta de trekking, care sa iti permita sa ai o pozitie in sa mai comoda decat mountainbike-urile. Fiindca o dup-amiaza in care iti propui sa te bucuri de racoarea padurilor, se poate transforma intr-o aventura de neuitat pe doua roti!

Iar daca esti iubitor de trasee montane, ai ceva anduranta si controlezi bine bicicleta, exista o gama larga de mountain bike-uri de unde sa iti alegi un model potrivit si cu o echipare corespunzatoare.

Bicicleta de munte Merida

2. Nu uita de accesorii

Poate te intrebi cum te pot ajuta accesoriile pentru bicicleta sa ai niste experiente de neuitat. Gandeste-te doar la cat de incantat va fi copilul tau daca vei lua un scaun de bicicleta pentru el si va veti plimba impreuna! Iar pentru ca vine toamna si vremea se va mai raci, va fi necesara imbracaminte potrivita si neaparat o pelerina de ploaie pe care sa o ai la tine. Iar un ciclocomputer va fi la fel de valoros ca jurnalul tau de calatorii.

3. Incearca trasee noi

Nimic nu se compara cu entuziasmul de a descoperi locuri si oameni noi. Te poti informa despre trasee de dificultati diferite prin intermediul forumurilor dedicate sau, pur si simplu, intreaba-ti prietenii si cunostintele. E posibil sa ramai uimit afland prin cate locuri interesante s-au plimbat pe doua roti si cat de folositoare pot fi sfaturile lor.

Trasee cu bicicleta

Te ajutam si noi cu un exemplu: anul trecut a fost inaugurat, la Sinaia, Easy Breezy Trail, un traseu de 1,5 km pentru incepatori. Acesta contine doua urcari scurte, traverseaza un parau si trei poieni, este relaxant, pitoresc si usor de parcurs chiar si pentru copii.

4. Descopera cicloturismul

Daca pana acum ai fost in concedii doar cu masina, nu poti rata experienta cicloturismului, ce amplifica senzatia de libertate si deconectare. Te poti orienta catre planificarea unor excursii in circuit, fiind ideal ca turele sa inceapa si sa se termine in acelasi punct. Dupa un mic research, vei vedea ca exista multe trasee de nivel mediu, de aproximativ 50 de km. Bineinteles, gasesti si trasee mai usoare, de cateva ore, sau tematice, cum ar fi trasee ale minelor, ale lacurilor sau ale etniilor din diferite regiuni ale tarii.

Odata cu fiecare kilometru parcurs te vei bucura de schimbarile de peisaj sau de temperatura, iar sa calatoresti pentru cateva zile doar cu strictul necesar in bagaj te va face sa iti reamintesti ceea ce conteaza cu adevarat.

5. Ia-ti prietenii si familia cu tine

Cele mai frumoase experiente le traim alaturi de oamenii la care tinem. Indiferent de traseul pe care decideti sa-l parcurgeti, distractia si voia buna nu vor lipsi. Pentru cei mici este important sa aiba modelul unor parinti care fac miscare si cu siguranta vor fi incantati sa porneasca intr-o aventura pe bicicleta!

Cu bicicleta in familie

Pentru orice aventura pregatesti, te sprijinim sa pregatesti echipamentul necesar, asa ca te asteptam in showroom! La cat mai multe aventuri pe doua roti!

Raspunde