Natura, miscare, libertate: ingredientele unui concediu de neuitat

Vara s-a instalat deplin si a venit vremea concediului! Esti gata sa inlocuiesti tinuta business cu cea de vacanta?
Odata cu terminarea activitatii la serviciu ai din nou prilejul de a te apropia de natura, de miscare, de libertate. Majoritatea oamenilor spun ca si-ar dori mai mult timp liber pentru a face miscare si sa fie alaturi de cei dragi. Acum e momentul tau!

Hiking si bucurie camping

Sursa foto: lerablog.org

Pentru a te bucura linistit de concediu, trebuie sa stii ce echipament este potrivit pentru tipul de activitate aleasa. Ti-am pregatit o gama variata de sugestii de calatorie activa si iesiri in aer liber, cu toate produsele necesare, astfel incat tu doar sa te bucuri de alegerea locului in care vei merge.

Pentru excursii in natura

Pe lista programului pentru concediu poti include un popas intr-un frumos oras montan si o plimbare pe munte care iti va deschide o noua perspectiva asupra zonei pe care o strabati.

Ca sa ai totul la indemana intr-o drumetie de o zi, este de ajuns un rucsac cu capacitatea de 15 - 25 de litri in care poti pune apa, o gustare, geaca de ploaie, ochelarii de soare, camera foto sau harta.

Drumetie si echipament de munte Hannah

Daca drumetia cu prietenii sau familia se prelungeste si va hotarati sa petreceti o noapte sau mai multe la cabanele din zona, va puteti gandi la achizitionarea unui ruscac mai mare, in care sa incapa mai multa mancare, haine de schimb, ustensile de gatit, briceag etc.

In cazul in care vrei sa fii complet autonom, bagajul pe care trebuie sa il iei cu tine va creste, astfel ca vei avea nevoie de un rucsac de expeditie, in care sa aiba loc si un cort, saltea si sac de dormit, pe langa celelalte echipamente.

Pentru calatorii pe bicicleta

Daca preferi o calatorie de cateva zile cu bicicleta, ai avantajul ca iti poti seta propriul ritm in care sa mergi, in functie de pregatirea fizica, timpul disponibil sau filosofia de viata. Cu siguranta experienta va fi una de conectare la traseul ales si cu bucurie de natura si multa energie.

Biciclete Merida trekking

Calatoriile se pot desfasura atat pe asfalt, cat si pe drumuri de pamant, asa ca ai nevoie de o bicicleta care sa se descurce cu succes pe ambele tipuri de teren. Pozitia pe o bicicleta de trekking este una comoda, astfel incat sa te bucuri in sa mai multe ore.

Daca pleci intr-o calatorie mai lunga, pe langa o bicicleta rezistenta si confortabila, trebuie sa te asiguri ca ai loc pentru tot echipamentul necesar, asa ca vei avea nevoie de niste genti solide pentru portbagaj, cat si de o borseta de cadru, in care poti pune telefonul si lucrurile de valoare.

Pentru experienta urbana

Daca vrei sa te deplasezi mai usor intre principalele atractii ale orasului pe care il vizitezi, o idee buna e sa-ti iei bicicleta de oras cu masina, pentru un concediu activ.

Cu bicicleta sau trotineta te poti strecura pe stradutele inguste ale vreunui vechi orasel mediteranean si poti ajunge sa admiri in voie apusul de pe faleza, in afara traseelor turistice aglomerate.

City break - plimbare cu bicicleta

O solutie foarte la indemana poate fi o trotineta, usoara si pliabila, care incape la fix in portbagajul masinii sau pe care poti sa o iei chiar si daca pleci cu avionul. Poti chiar sa alegi si o trotineta pentru copilul tau si sa va plimbati impreuna.

Pentru plimbarile pe munte

Daca in ultimele saptamani ai visat la racoarea unei poteci de munte, acum a venit momentul sa-ti transformi visul in realitate. Cu ajutorul unui mountain bike ai ocazia sa explorezi in voie trasee montane si cu siguranta te vei intoarce acasa cu experiente pe care ti le vei aminti pentru mult timp.

MTB Romet Rambler

Pentru a te bucura de beneficiile pedalatului in natura alaturi de jumatatea ta, cauta un model de bicicleta pentru femei. Plimbarile vor fi mult mai frumoase impreuna.

Iar daca vrei sa il implici si pe copilul tau in stilul tau de viata activ, nu uita sa iei in concediu si bicicleta pentru el, asa incat distractia sa includa intreaga familie.

Pentru distractie la mare

Daca te-ai hotarat sa-ti petreci concediul la mare si vrei sa descoperi plaje noi, pitoresti, departe de statiunile aglomerate, trebuie sa fii pregatit pentru o experienta de camping ca la carte.

In primul rand cortul pe care-l alegi trebuie sa-ti ofere spatiul necesar pentru dormit, depozitarea bagajelor si activitatile zilnice, dar, in acelasi timp, trebuie sa fie destul de compact pentru a-l transporta usor si sa reziste la vant si la ploaie.

Cu cortul la mare Hannah

Sursa foto: trailerlife.com

Iar pentru ca la mare totul este despre apa, fii sigur ca de pe lista de impachetat nu lipsesc accesoriile pentru inot.

Orice optiune alegi pentru acest concediu, te sprijinim cu drag sa gasesti echipamentul necesar. Te intampinam in showroom cu resurse si iti raspundem la intrebari. Pregatiri placute si rapide!

Raspunde