Cum sa ai un concediu reusit fara sa renunti la bicicleta

Declaram deschis sezonul concediilor! Vremea tine cu noi si peste tot in jur auzim din ce in ce mai multe povesti despre cei care aleg sa aiba un concediu activ. Sustinem ca intotdeauna imbinarea momentelor de relaxare si odihna cu cele de miscare, de aceea iti oferim cateva sugestii despre cum ai putea sa te bucuri de un concediu cat mai placut.

drumetie biciclete

Fie ca alegi un concediu exclusiv pe bicicleta, fie ca mergi intr-o escapada de cateva zile cu prietenii sau pur si simplu pleci undeva cu masina si alegi sa iei si bicicleta cu tine, iata cateva sfaturi care iti vor fi cu siguranta de ajutor.

Daca inca nu ai o bicicleta, iti sugeram sa te indrepti spre o bicicleta de trekking. Acest tip de biciclete se preteaza foarte bine la mersul pe asfalt, dar si pe poteci montane. Mai mult, iti ofera o pozitie confortabila la pedalat, pentru ca tu sa te bucuri de peisaje din plin.

bicicleta trekking

Pe langa bicicleta, ti-ar prinde bine sa te echipezi cu cateva lucruri esentiale. O casca de protectie si haine dedicate ciclismului. Apoi un portbagaj de bicicleta, ca sa nu fii nevoit sa cari cu tine un rucsac mereu. Un kit de pana si o pompa de mana pe care sa le ai tot timpul cu tine, in caz de mici incidente. Nu uita nici de lumini, in cazul in care vrei sa faci o plimbare cu bicicleta seara.

In cazul in care inca nu stii unde sa ti se indrepte rotile bicicletei, iti sugeram sa consulti cateva site-uri unde gasesti trasee, informatii si alte sfaturi utile de la alti biciclisti. Cycling Romania este unul dintre ele, care ofera nu numai variante de traseu, dar si organizeaza tururi prin tara. Pe Freerider.ro gasesti informatii despre trasee prin tara testate si documentate. Iar pe Bikemap gasesti pe langa traseele deja cunoscute si foarte circulate, rute noi si inspirate.

trasee bicicleta

In cazul in care ai planuit deja concediul pentru vara aceasta, ia in considerare varianta de a lua in masina, tren sau avion fie o bicicleta pliabila sau chiar o trotineta. Cand vei ajunge la destinatie, poti vizita orasul mai repede, mai economic si mult mai usor decat daca ai merge pe jos. In plus, poti sa te indepartezi de centru si sa descoperi cartierele mai putin turistice sau chiar imprejurimile orasului, care de multe ori sunt cel putin la fel de spectaculoase ca centrul.

tur oras bicicleta

Daca ai ales sa petreci un concediu linistit si sa nu pleci nicaieri, tot bicicleta te ajuta sa te mentii in forma. Fie poti sa alegi un traseu usor in jurul orasului, fie poti sa profiti de linistea urbana in timp ce majoritatea sunt plecati. Ia-ti bicicleta de oras la plimbare si exploreaza orasul. Fa un tur pe marile bulevarde sau pe stradutele intortocheate si admira detaliile si secretele oraslui, pe care in mod normal nu le observi.

city bike

Pentru sfaturi sau informatii despre biciclete, trasee sau echipament, ne poti face o vizita la showroom, numai bine pentru a avea timp de pregatirile de concediu.

Iti dorim un concediu spectaculos si spor la pedalat!

Raspunde