Cum sa-ti alegi o casca de marimea potrivita

Marimea potrivita a castii este un factor important pentru siguranta și confortul tau. Cei de la Nutcase vor sa se asigure ca beneficiezi de cea mai buna protectie in cazul unui accident si ca obtii beneficiile maxime alegand marimea de casca potrivita pentru tine. O casca aleasa exact pe marimea ta iti va asigura atat confortul cat si siguranța unei deplasari lipsite de griji. Gasești mai jos cativa pasi simpli pentru a stabili ce marime de casca ti se potrivește. Tine minte sa porti casca si sa te deplasezi mereu in siguranta!

Pasul 1: Masurarea circumferintei capului si gasirea marimii potrivite

Masoara-ti circumferinta capului cu ajutorul unui centimetru. Plaseaza banda centimetrului putin deasupra urechilor si adu-o pe mijlocul fruntii astfel incat sa-ti incercuiasca tot capul la distanta de aproximativ 2,5 cm deasupra sprancenelor. Masoara de mai multe ori, ca sa te asiguri că ai identificat marimea cea mai mare. Daca nu ai un centimetru, foloseste un fir de ata sau un snur pe care le vei masura apoi cu ajutorul unei rigle. Tabelele de mai jos te pot ghida pentru a-ti gasi casca cea mai potrivita. Daca masuratoarea arata ca te afli intre marimi, alege marimea mai mare.

Pasul 2 : Probeaz-o !

Odata ce ai stabilit care este marimea potrivita a castii, incearc-o. Casca trebuie sa-ti stea fixa pe cap, adica sa nu alunece sau sa se miște liber atunci cand iti misti capul dintr-o parte in alta. Daca se intampla asta, ai ales o casca prea mare. Captuseala din burete poate sa-ti ofere o stabilitate mai mare si o potrivire mai buna.

Pasul 3: Potrivirea perfecta

Fii sigur ca partea din fata a castii se pozitioneaza chiar deasupra sprancenelor tale si ca partea din spate nu se sprijina pe ceafa. Bareta de sub barbie ar trebui sa fie bine stransa, dar nu atat de fixa incât sa te jeneze sau sa te sufoce. Leaga strans bareta de sub barbie si incearca sa-ti scoti casca de pe cap. Daca pielea de pe frunte se misca putin, ai ales marimea potrivita. Poti sa testezi si sa combini bureti de marimi diferite, pentru a obtine potrivirea perfecta.

 

Metroride

Street

Little Nutty

Baby Nutty

Raspunde