Retrospectiva tendintelor anului 2015

Am testat si explorat elementele noi din 2015 pentru piata bicicletelor, am pedalat si analizat, iar acum e momentul sa le "disecam" intr-o retrospectiva realista. In urma cu un an prezentam tendintele pentru 2015, pe baza analizei pietei si a directiei in care se indreapta industria de biciclete. Hai sa le revedem impreuna!

1. Mai multe piste si biciclete de oras

Bicicletele de oras devin o optiune tot mai cautata, atat de incepatori cat si de cei mai avansati, care isi achizitioneaza a doua sau chiar a treia bicicleta, una dedicata exclusiv deplasarii prin oras.

Odata cu venirea caldurii, orasul s-a umplut de biciclete, reamintindu-ne ca acesta este modul cel mai eficient de deplasare in mediul urban.

Pista de pe Calea Victoriei ofera un spatiu generos pentru cei care aleg sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport, fiind promisa si construirea unor piste noi.

Astept cu entuziasm momentul cand vom putea merge integral la serviciu pe astfel de piste, iar proiectul Drumuri Verzi in Bucuresti este un prim pas in acest sens.

Piste de biciclete au fost construite in aproape toate orasele mari, printre cele mai recente fiind cea din vestul tarii, inaugurata la sfarsitul anului trecut, ce leaga Oradea de orasul maghiar Berettyoujfalu si masoara aproape 47 de kilometri.

Pista biciclete Calea Victoriei

Sursa foto: freerider.ro

2. MTB-urile de 27.5" si de 29" devin majoritare

Formatul de 27,5" este noul 26", tendinta confirmata de oferta marilor producatori, care nu mai produc acum MTB-uri decat in variantele de 29" (din gama MTB-urilor cross-country, trail si all mountain) si 27,5" (MTB-uri trail, all mountain si enduro).

In continuare mai sunt produse biciclete cu roti de 26" doar in gama entry-level, sau pentru discipline de nisa, precum street/dirt sau freeride.

Bicicleta Merida Biciclop

3. Franele pe disc - standard pentru mountain-bike

Franele pe disc, mecanice sau hidraulice, au fost introduse atat in gama mid si high-level, dar incep sa se regaseasca tot mai mult si pe bicicletele entry-level. Preturile au scazut si ele, producatorii incluzandu-le in grupurile de componente de la baza ofertei.

Mai mult, franele pe disc au devenit noul standard la ciclocros, iar in ciclismul de sosea au aparut tot mai multe modele cu acest tip de frana.

Bicicleta Romet frane

4. Siguranta bicicletelor

Odata cu cresterea numarului de biciclete detinute, a crescut si numarul furturilor de biciclete. Acestea devin "victime sigure" daca se foloseste un antifurt de slaba calitate, de aceea recomandam un produs solid din gama marilor producatori international, precum Master Lock.

Antifurt bicicileta MasterLock

5. Calitate crescuta pentru biciclete, piese si accesorii

A crescut calitatea bicicletelor si pieselor, succesul pe piata al marcii Devron fiind dovada in acest sens. Devron a lansat o gama completa de biciclete, punand accentul pe calitate. Designul se ridica la nivelul producatorilor consacrati, iar preturile au fost mentinute la un nivel accesibil.

Acum si piesele din categoriile mai ieftine beneficiaza de o calitate crescuta, precum gama Shimano Tourney, care a “crescut” odata cu modelul TX, de la 7 la 8 pinioane. De asemenea, gamele inferioare imprumuta de la rudele lor mai scumpe caracteristici care le fac atractive pentru cumparatori.

Marcile care vor sa se impuna pe piata trebuie sa imbine in mod ideal calitatea pieselor cu pretul accesibil, iar Romet cu modelul Rambler 27.5 1 a reusit sa faca acest lucru cu brio.

Romet Rambler FreeRider

Sursa foto: freerider.ro

6. S-au inmultit bicicletele electrice

Bicicletele electrice raman componenta principala a pietei vest-europene de biciclete.

EuroBike, cel mai mare targ de biciclete din lume, a demonstrat acest lucru la ultimele editii, cand bicicletele electrice nu au lipsit de la standurile niciunui producator.

In 2015 tot mai multa lume si-a indreptat atentia catre acest mijloc de transport, bicicleta electrica fiind ideala pentru acoperirea unor distante mari in mediul urban sau pentru deplasarea la serviciu.

De asemenea, nici muntele nu a fost uitat, urcarile nesfarsite pentru a te bucura de coborare fiind de acum mai usor de parcurs.

Merida MTB electric

Pentru cei care aleg sa foloseasca un mijloc de transport rapid si ecologic de acasa la munca, dar totusi nu au suficient spatiu pentru (inca) o bicicleta, o solutie la indemana o reprezinta trotinetele electrice.

Sezonul de pedalat e in plina desfasurare, iar noi te intampinam cu drag in showroom pentru a vedea si testa noile modele de biciclete potrivite nevoilor tale.

Spor la pedalat!

Raspunde