Idei bune ce vor fi implementate in Franta, pentru sustinerea pedalatului

Ministerul Transportului in Franta a anuntat o lista de masuri care vor fi luate in urmatoarea perioada in scopul de incurajare a pedalatului in oras, din care prezentam cele mai de impact 6 idei:

1. Una din cele mai populare actiuni propuse este "decontarea" transportului pentru cei care aleg sa se deplaseze pe bicicleta la locul de munca, angajatii urmand sa primeasca 25centi/kilometru parcurs de acasa pana la birou. Aceasta propunere va fi initial testata de catre cateva companii voluntare.

cu bicicleta la birou

2. Pentru a face pedalatul la serviciu si mai motivant, urmeaza ca metrourile si trenurile sa fie amenajate cu mai mult spatiu pentru biciclistii care fac naveta pe distante foarte mari.

bicicleta puma metrou

3. Unele dintre propuneri privesc adaptarea unor intersectii astfel incat biciclistii sa poata traversa pe culoarea rosie a semaforului.

semafor biciclete

4. Soferii de autoturisme vor putea depasi biciclistii pe linia continua, insa vor primi o amenda de 135Euro la parcarea pe pista de biciclisti.

masina parcata pe pista de biciclete

5. In planul francezilor intra si dezvoltarea programului "Pedalez spre scoala", pentru a creste siguranta mersului pe bicicleta la orice varsta.

bicicleta la scoala

6. O directie importanta in urmatoarea perioada va fi dezvoltarea cicloturismului, una dintre masurile de baza urmand sa fie construirea a 12.000km de piste de biciclete pe trasee turistice.

cicloturism

Merita sa tragem cu ochiul in ograda francezilor si sa punem in aplicare, daca nu la nivel national, atunci la nivel local cat mai multe din ideile lor.

Sursa

Raspunde