Sportivii ucraineni de la Soci parasesc Jocurile Olimpice, din cauza violentelor din Kiev

Ukraina Soci

Mai multi sportivi ucraineni care participau la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci au inceput sa paraseasca Rusia, in urma evenimentelor de o violenta iesita din comun din tara lor.

Joi dimineata au izbucnit noi conflicte la Kiev, capitala Ucrainei si s-au inregistrat peste 100 de morti in ultimele zile.

Cei 43 de sportivi ucraineni prezenti la Soci au solicitat sa fie lasati sa poarta banderole negre pe brate in timpul probelor olimpice la care participau, in semn de doliu fata de vietile pierdute pe strazile din Kiev, dar s-au lovit de opozitia Comitetului Olimpic International.

"Unii dintre ei au decis sa se intoarca acasa, iar Sergey Bubka a spus ca respecta in totalitate dreptul fiecaruia de a decide pentru sine.", a declarat Mark Adams, purtatorul de cuvant al Comitetului Olimpic International. Inca nu se stie numarul exact al sportivilor ucraineni care au parasit competitia pentru a reveni in tara natala.

Bubka, fost recordman la saritura cu prajina si actual presedinte al Comitetului Olimoic Ucrainean, indeamna la pace
"Atletii nostri concureaza la Soci, dar in pace si cu onoare. Violenta nu-si are locul in lume. Violenta este slaciune.", a fost mesajul postat miercuri de Sergey Bubka pe contul personal de Twitter.

Sursa: digisport.ro

Raspunde