Radu pleaca maine din Bucuresti, pe bicicleta, intr-o calatorie de 15.000 km in Asia

Radu Diaconescu are 30 de ani si maine va pleca singur intr-o calatorie care il va tine departe de casa timp de 9 luni. Si-a propus sa ajunga doar prin forta bratelor si a picioarelor sale pana la granita Kyrgyzstan-China unde apoi va escalada Khan Tengri un varf muntos inalt de 7.000 de metri din Asia Centrala. In total, va strabate 15.000 de kilometri cu bicicleta sau pe jos: va trece prin douasprezece tari, dar nu va folosi niciun vehicul motorizat, fie el avion, barca, tren sau masina.

De profesie programator, Radu a lucrat in ultima perioada in Germania, dar si-a dat demisia deoarece voia sa se intoarca in Romania si sa faca excursia pana in Asia Centrala.

bicicleta trekking

Bicicleta pe care va pleca este "o bicicleta absolut normala, cand o vezi zici ca e bicicleta lui bunicu', dar e simpla si fiabila". Este o bicicleta de trekking cumparata la mana a doua, pe care o are de 3 ani.

Pe bicicleta va cara patru bagaje in care isi va pune cortul, sacul de dormit, primusul si hainele: doua de-o parte si de alta a rotii din fata si doua in spate: "In momentul in care calatoresti pe bicicleta, toata viata ta se gaseste in bagaj. E un sentiment interesant cand te regasesti dimineata pe bicicleta si poti s-o iei in ce directie vrei.".

radu asia bicicleta

Nu s-a pregatit in mod special pentru calatorie, insa face drumetii pe munte de cand avea 19 ani, iar alpinism de 6-7 ani. Schiul, alergarea pe munte sau mersul pe mountain bike se numara si ele printre pasiunile sale:
"Sunt putine lucruri legate de munte pe care nu le-am incercat pana acum. Pe viitor vreau sa incerc si zborul cu parapanta".

Olanda pe bicicleta

Drumul spre varful Khan Tengri, aflat la granita dintre Kyrgyzstan si China, va trece prin Romania, Bulgaria, Turcia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan si Kyrgyzstan. Radu va merge pe Drumul Matasii, parcurgand o parte din traseul calatorului Marco Polo: "Am o fascinatie pentru zona respectiva. E un loc relativ aproape de Europa, dar e extrem de diferit cultural si din punctul de vedere al peisajelor. Asia Centrala e totusi aproape, pana in Iran ai 3.000 de kilometri de condus. Romania e cam la fel de aproape de Londra si de Teheran".

In afara de efortul pentru parcurgerea drumului pana in Kyrgyzstan, apogeul calatoriei lui Radu va fi escaladarea varfului Khan Tegri. Dupa ce isi va fi indeplinit si aceasta dorinta, vor urma emotiile regasirii bicicletei si drumul dulce si plin de impliniri, dar si dificultati, inapoi spre casa.

"Unul e momentul plecarii, atunci cand stii ca ai 9 luni in fata, cel de-a doilea e pe undeva pe la jumatatea calatoriei, pe Drumul Matasii pierdut in mijlocul pustietatii pe undeva prin Asia Centrala, iar ultimul e momentul intoarcerii acasa, la toate lucrurile familiare, la muntii si la oamenii care imi sunt dragi. Si fiecare dintre momente are propria frumusete, dar nu pot exista unul fara de celalalt" scrie Radu pe Blogul sau.

Ii puteti transmite incurajarile voastre pe pagina de Facebook.
Radu Diaconescu va pleca sambata, din parcul Tineretului din Capitala, de unde mai multi prieteni il vor insoti spre Giurgiu, unde va iesi din tara.

Voi, unde vreti sa mergeti anul asta? Fie ca vreti sa dati o tura pana in Muntii Apuseni sau in Indonezia, asteptam ideile voastre care sa ne inspire la aventura in comentarii.

Raspunde