Masuri anti-poluare: Parisul interzice circulatia a jumatate dintre masini

Incepand de astazi, parizienii au limitari la mersul cu automobilul. Alternativ, in fiecare zi, nu pot circula decat autoturismele cu numar par, respectiv impar. Ca pe vremea lui Ceausescu, cum ar spune unii mai carcotasi.

Totusi, nu toate autoturismele se vor supune acestei reguli. Cele cu motor electric sau hibrid, taxiurile, trasnportul public sau masinile care transporta mai mult de 3 persoane sunt scutite de la noul regulament, pentru a incuraja fenomenul de "transport-sharing".

Mai mult, transportul in comun va fi gratuit in aceasta perioada. Aceasta masura va fi impusa in urmatoarea perioada ca un test in incercarea de a reduce nivelul poluarii, care in ultima perioada l-a atins pe cel din Beijing (unul din cele mai poluate orase din lume).

Pentru a supraveghea circulatia alternativa, vor fi mobilizati aproximativ 700 de politisti, la circa 60 de puncte de control. Soferii si motociclistii care vor sfida interdictia vor primi amenda: 22 de euro pe loc sau 35 de euro dupa trei zile.

Evident, foarte multi parizieni sunt revoltati de aceste masuri, ajungand sa le numeasca chiar nedemocratice.

Asa ca haideti sus pe bicicleta! Mai bine sa prevenim cu placere, decat sa luam masuri drastice care sa ne imbufneze:).

Raspunde