Comunitatea biciclistilor creste, sustinuta de I'Velo

I'Velo, proiectul asociatiei Green Revolution, a tras linie la final de sezon 2016. Aflam de la ei ca peste 137.000 de persone au ales sa pedaleze cu bicicletele I'Velo in anul 2016. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile demarate de ei demonstreaza interesul tot mai mare pentru o viata activa si un mediu sanatos, iar asta ne bucura mult.

biciclete Bucuresti

In cele peste 200 de zile de functionare a centrelor de inchiriere I'Velo din Bucuresti peste 100.000 de bucuresteni au ales bicicletele I'Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului, iar aproape 37.000 de biciclisti au inchiriat bicicletele galbene din centrele localizate in cele 6 orase din tara.

Astfel, o statistica detaliata, pe zone, arata ca in centrul de la Aviatorilor - Herastrau, Piata Charles de Gaulle, in 205 de zile de functionare, aproape 47.000 de bucuresteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Localizat tot in Parcul Herastrau, centrul de la Arcul de Triumf a inregistrat 14.145 de inchirieri, iar centrul din Tineretului - Gheorghe Sincai, s-au bucurat in cele 205 zile de functionare de 43.400 de bucuresteni care s-au relaxat folosind bicicletele I'Velo.

biciclete

La nivel national, centrele I'Velo sunt prezente in 6 orase: Constanta, Brasov, Sibiu, Iasi, Alba Iulia si Oradea. In cele aproximativ 200 de zile de functionare, peste 19.000 de constanteni si turisti au ales bicicletele I'Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. In Alba Iulia, s-au inregistrat aproape 3.300 de inchirieri, in Sibiu 2.700 de utilizatori au inchiriat bicicletele galbene si peste 5.000 de oradeni au pedalat cu bicicletele I'Velo. La Iasi, au pedalat aproape 1.500 de ieseni bicicletele I'Velo, iar in Brasov, centrul I'Velo din Piata Sfatului a scos la plimbare cu bicicleta 1.300 de persoane. La fel ca si anul trecut, bicicletele I'Velo au putut fi disponibile in centrele de inchiriat sau pe www.ivelo.ro, atat contra cost, cat si gratuit, pentru tinerii sub 16 ani si pentru pensionari.

Incurajam, alaturi de I'Velo, folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Pentru cei care erau deja, sau au devenit de curand pasionati de mersul pe bicicleta, pedalatul poate sa continue pe orice vreme, cu bicicleta proprie. Poti vedea aici sfaturi pentru ca mersul pe bicicleta sa fie placut si in anotimpul rece.

La cat mai multi iubitori de pedalat, an de an!

Raspunde