Revista bici-presei (30nov. -3 dec.)

Incepem cu stiri de pe la noi
1. De 1 Decembrie, un lugojan a mers 170 km pe bicicleta pentru a ajunge la Alba Iulia
2. Initiativa "Registrul de biciclete" sau ce mai putem face impotriva hotilor de biciclete
3. In Brasov au aparut piste legale de biciclete
4. Partidul Ecologist Roman isi face campanie pe bicicleta
5.Elevii vor promova mersul la scoala pe bicicleta

...si continuam cu cateva din lume
6. Cu ce putem filma in timp ce pedalam
7. Bicicleta rucsac
8. Turcul care parcurge 100km zilnic pe bicicleta a ajuns si in Moldova
9. MindRider: casca de bicicleta care iti spune nivelul de stres
10. Cum cari un ren pe bicicleta.

1. Stefan Hodi a parcurs, in ultimii 20 de ani, impreuna cu familia si copiii, mii de kilometri, pe biciclete, atat in tara, cat si in strainatate, iar de fiecare data au purtat haine cu insemnele Romaniei si steaguri tricolore. Via Romania Libera

2. Cei de la "Registrul de biciclete" pun pe picioare un sistem de securizare menit sa scada numarul furturilor de biciclete din tara. Planul lor este sa faca un parteneriat cu Politia, insa pentru asta trebuie sa fie cati mai multi inscrisi in program, pentru a justifica importanta initiativei in fata autoritatilor.

3. De la Freerider, aflam ca in Brasov a aparut un nou tronson de biciclete. Desi are doar 1,5 km, sa speram la mai mult pe viitor.

4. De aici, aflam cum se promoveaza unii candidati in weekend.

5. 30 de elevi de liceu, din Romania si Bulgaria, vor face campanie pentru promovarea mersului la scoala pe bicicleta. Actiunea face parte din proiectul BikeMyWay (to School), desfasurat in Romania de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis. (via Green Report)

6. Dupa glumele de la lansarea Lumia 920, Nokia a lansat 2 noi filmulete care sa ateste calitatea filmarii cu noul Lumia 920 (via Adevarul)

7.O companie olandeza a gasit solutia pentru a usura munca iubitorilor de drumetii care vor sa exploreze trasee dificile: o bicicleta care se pliaza pana se transforma intr-un rucsac care poate fi carat pe munte. (via ZF.ro)

8. Parcurge zilnic cate 100 de km, doarme in cort si intentioneaza sa-si petreaca urmatorii 7 ani pe bicicleta. Este vorba despre ciclistul turc care s-a aruncat in aventura vietii sale: face inconjurul lumii pe 2 roti. De pe 9 septembrie, de cand si-a inceput calatoria, a parcurs 3700 de km si a traversat 4 tari. Ajuns in Moldova a ramas impresionat de moldovence, dar si de vinul moldovenesc. Totusi, recunoaste ca pe langa faptul ca vrea sa-si vadă visul realizat si mai mult vrea sa-si gaseasca o sotie, care l-ar insoti in calatoria sa. (via eurotv.md)

9. O cercetatoare a creat prototipul unei casti care iti poate arata nivelul de stres pe care il ai, unul din scopurile pe care le-ar putea avea fiind de a sti care trasee predispun mai mult la enervarea ciclistului si care mai putin, pentru a sti pe care sa le eviti. (via bostonherald.com)

10. Incheiem revista presei de azi cu ceva mai putin util, dar care releva imensitatea de lucruri dubioase pe care le putem intalni intr-o viata de om. In plus, e decembrie: nu se stie cum dati peste un ren bolnav pe care trebuie sa il transportati la doctor, asa ca luati aminte!

Raspunde