Caini din lanturi de bicicleta

Artista Nirit Levav stabilit in Israel a gasit o metoda de a crea arta din metal reciclat. Ea foloseste lanturi de bicicleta pentru a crea sculpturi realiste ale celui mai bun prieten al omului.

Nirit Levav Packer graduated from the Parsons School of Design, in New York City, with a degree in fashion design. She built a career for herself, specializing in bridal gowns, but after years of working in the fashion industry, Nirit realized she couldn’t satisfied her artistic urge to create solely as a designer.

Nirit Levav Packer a absolvit Scoala de design Parsons din New York, sectiunea moda. Dupa ce a lucrat in industria modei cativa ani, realizand creatii pentru nunti, si-a dat seama ca acest lucru nu ii satisfacea nevoia de a isi exprima creativitatea.

Astfel ca si-a extins cunostintele apucandu-se sa studieze sculptura, olaritul, confectionarea bijuteriilor si ceramicii. Ulterior tatal sau a invatat-o sa taie metalul sa il sudeze si sa lucreze cu materiale diferite. Lucrand cu tatal sau a dobandit dragostea pentru reciclare, dandu-si seama ca nimic nu trebuie aruncat, ci ca totul poate fi refolosit.

Nirit’s earliest work emphasize her ability to make art from a seemingly endless array of materials, from metals rails, nails and keys, to light bulbs, clothespins, acorns and even plain gravel.

Lucrarile initiale ale Niritei subliniaza abilitatea ei de a face arta dintr-o gama nelimitata de materiale: sine de metal, cuie, chei, becuri, fermoare, ghinde si chiar pietris.

But one particular experience lead to her using a single material for her art: one day, while visiting a bike shop in search for junk to use for her artworks, she received a box full of bicycle chains.

Dar o experienta particulara a avut loc vizitand un magazin de biciclete pentru a isi reface stocul de "resturi". A primit o cutie plina de lanturi de bicicleta si atunci a realizat cat de versatile pot fi si a decis sa realizeze colectia "How-Wow!" bazandu-se pe bucati de biciclete.
Primul caine pe care l-a facut a fost un Rottweiler, apoi cativa ogari, pudeli, un cocker spaniol si o multime de alte rase.

Creatiile Niritei se vand cu mii de euro.

Iata aici o selectie din lucrarile sale:

Sursa: www.odditycentral.com

Raspunde