Transalpina de Mamut. Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania

La Alba Iulia este aproape de finalizare una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania. Denumita de pasionatii acestui sport "Transalpina de Mamut", fiind plasata pe dealul cu acelasi nume, pista masoara peste 5 kilometri si leaga prin padure doua localitati componente ale orasului, scrie Adevarul.ro.

 


Pe langa pista a fost amenajata si o alee pietonala de aceeasi lungime. Acestea fac legatura intre doua localitati componente ale orasului Alba Iulia, Micesti si Piclisa. Amenajarea acestora este parte din proiectul "Valorificarea resurselor turistice naturale in zona Mamut. Parc Dendrologic "Dr. Ioan Vlad"– Valea Popii Municipiul Alba Iulia".

Lungimea este de 5.441 metri liniari si are doua componente: o alee pietonala lata de 2 m si o pista de biciclete cu o latime de 3 m, cu doua benzi, circulabila in ambele sensuri. Pe langa amenajarea pistelor, proiectul mai are o componenta ce se refera la Parcul Dendrologic din zona Valea Popii.

Parcul Dendrologic dr. Ioan Vlad – Valea Popii a primit destinatia de zona recreativa, aici fiind construite alei, amplasate 21 banci si 10 puncte de belvedere. Intregul parc a fost imprejmuit pe o lungime de 3.200 metri. Va exista, la finalizarea proiectului, si un punct de inchiriere a bicicletelor si un restaurant cu un spatiu de joaca pentru copii. Accesul este posibil din mai multe zone si cartiere ale orasului. Intrarea in parc este gratuita, urmand sa se plateasca doar serviciile anexe cum ar fi inchirierea bicicletelor.

Realizarea pistei de biciclete a fost posibila ca urmare a unei finantari europene obtinuta de Primaria Alba Iulia. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproape 11 milioane de lei, din care circa 5 milioane de lei provin din fonduri europene, iar restul sunt asigurati de administratia locala.

Sursa stire +foto: Adevarul.ro

Raspunde