Luni, greva Metrorex, marti se alatura RATB: pe bicicleta saptamana viitoare!

UPDATE 15:30 Sindicalistii de la metrou si RATB renunta momentan la greva anuntata pentru luni si marti, dar avertizeaza ca "nu s-a stins" conflictul.

Noi suntem de parere ca oricum e haos pe strazi in Bucuresti (mai ales daca da o ploaie mica), asa ca sfaturile de mai jos raman valabile in continuare :).

Stire originala:
Potrivit Mediafax, luni intre orele 4 si 16, metroul nu va circula. Iar marti nici autobuzele, intre aceleasi ore. Asta daca nu se vor solutiona revendicarile sindicalistilor la negocierile ce vor avea loc in acest weekend cu Ministerul Transportului.

Ce riscam in aceasta situatie? O capitala blocata. Daca metroul e pe pauza, toata lumea se va intoarce la masina personala sau la TAXI-uri. Va fi mai rau decat la ploile de acum 2 saptamani. Din fericire acum vremea va fi frumoasa.

Ca sa minimizam haosul si blocajul, treaba ar fi simpla: sus pe biciclete, cat mai multi bucuresteni. Luam la rand cat mai multi "daca" posibili, si oferim solutii:
-Daca tu, cel care citesti, oricum mergi in fiecare zi pe bicicleta, incurajeaza-ti prietenii sa faca acelasi lucru!
-Daca aveti biciclete abandonate pe balcon, stergeti-le de praf si treceti pe la noi sa va umflam rotile. Daca aveti probleme mici (cum ar fi o pana de cauciuc), la fel, haideti azi cu bicicleta in service sa fiti pregatiti pentru luni.
-Daca nu aveti bicicleta, dar oricum va bate gandul sa va luati una, acum sunt reduceri la biciclete, care se pot achizitiona cu plata in 9 rate.

-Daca nu sunteti gata sa cumparati acum o bicicleta, rezervati-va din weekend una de inchiriat de la I love Velo .
-Daca nu aveti curajul sa mergeti pe bicicleta in trafic, o rezolvam cumva: incercam sa va gasim un bike buddy! :)
-Daca totusi aveti retineri de alta natura in fata bicicletelor, noi va propunem trotineta sau mersul pe jos. Va garantam ca va fi mai sanatos si mult mai placut decat statul in trafic.

Solutii, dupa cum vedeti, sunt, doar pofta sa le aplicam ne mai trebuie! Iar daca mai aveti si alte idei, impartasiti-le in comentarii!
Lant intins si voie buna sa avem!

Raspunde