Incepe scoala cu chef de miscare

A venit toamna si, odata cu ea, s-au terminat concediile si a inceput scoala. Miscarea si bucuria continua totusi, in lumina magica a toamnei, cu temperaturile ideale pentru mers pe bicicleta sau trotineta. Fie ca mergem la munca, la cursuri sau la scoala, bicicleta ne salveaza, sustinand stilul de viata sanatos. Am pregatit pentru tine cateva sugestii pentru a-ti mentine cheful de miscare in noul an scolar, de la evenimente si pana la plimbari cu cei dragi.

cu bicicleta in bucuresti

Septembrie a inceput deja cu evenimente dedicate biciclistilor, primul dintre ele fiind BikeFest, organizat in Parcul Izvor de Green Revolution. Ne-am bucurat sa fim parteneri, ca in fiecare an, si am adus gama de biciclete in natura, unde ii sta mai bine. Weekendul a fost plin de concursuri, surprize, drag de biciclete si entuziasm. Iar evenimentele lunii abia au inceput pentru tine!

BikeFest 2015 BiciclopLuna continua cu cel mai mare mars organizat in Bucuresti, cu editia de toamna. Sambata, 19 septembrie, iti dam intalnire la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau pentru plimbarea Vrem un oras pentru oameni. Pedalam impreuna pentru ca vrem piste pe sosea. Pentru ca nu mai vrem masini parcate ilegal pe trotuare si pentru ca vrem ca pietonii si biciclistii sa se simta in siguranta in orasul lor. Marsul este organizat de Optar, asociatie implicata activ in sustinerea stilului de viata sanatos, alaturi de noi.

Tot in septembrie are loc si Rocket Bike Fest, un concurs de ciclism cross country care are ca obiectiv principal constientizarea in ce priveste autismul si sustinerea programelor de integrare a copiilor cu autism. Concursul are loc in Padurea Cernica, iar copiii pot participa la concurs conform grupei lor de varsta, pe langa grupele dedicate adultilor. Oar zona e numai buna pentru un picnic in familie. Participa si tu!

marsul-biciclistilor-foto-cristian-vasile

Fie ca te intorci la munca sau la scoala, nu e nimic mai relaxant inainte sau dupa program decat o plimbare in aer liber. Iti duci copii la scoala? Iti propunem sa mergeti impreuna pe biciclete sau pe trotinete. Daca ii duci pe cei mici la gradinita, ia un scaun de bicicleta si instaleaza-l. Sau, si mai bine, incearca un cargo bike sau o rulota, cu care poti sa mergi si linistit in oras, chiar si la cumparaturi. O gura de aer proaspat in fiecare dimineta face bine, iar bucuria si conexiunea cu cei mici cresc.

cargo bike Biciclop

In weekend nu sta in casa!
Aventureaza-te in oras pe stradutele neumblate, in parcuri sau in alte cartiere decat cele in care mergi de obicei cu o bicicleta de oras perfecta pentru tine. Daca ai copii in familie care inca nu stiu sa mearga pe bicicleta, ia-i cu tine in parc si invata-i de mici placerea de a pedala si de a se bucura de aer curat. Poti incepe cu o bicicleta cu roti ajutatoare, urmand ca pe parcurs sa renunte la acestea si sa zburde in voie.

Daca simti nevoia de timp pentru tine, iesi din jungla orasului si descopera drumuri de tara, poteci nebatatorite si drumuri forestiere. Ai nevoie doar de un mountain-bike si ai nimerit tocmai unde trebuie. Sau alege o cursiera si bucura-te de urcari cu peisaje care te vor lasa cu gura cascata si te vor face sa uiti de efort.

Toamna isi face simtita prezenta tot mai mult, asa ca iti recomandam sa te inarmezi cu cateva accesorii care te vor ajuta sa nu duci lipsa de nimic si sa-ti priasca orice plimbare pe bicicleta. Ia-ti o pelerina de ploaie pe care poti sa o ai in geanta mereu, care te va ajuta sa nu fi luat prin surprindere de primii stropi de ploaie. Echipeaza-ti bicicleta cu aparatori si nu uita de lumini, caci se insereaza din ce in ce mai repede si vrei mereu sa fii vizibil in trafic.

cu bicicleta pe ploaie

Dupa un sezon plin te sfatuim sa faci o revizie bicicletei tale pentru a te bucura de cat mai multi kilometri petrecuti in sa. Pentru informatii despre biciclete, reduceri, lichidari de stoc si alte bunatati, te asteptam la noi in showroom si speram sa ne vedem in trafic. Spor la pedalat!

Raspunde