Faci si tu aceeasi greseala? Iti spunem cum sa scapi de ea

Daca esti un fan al cartofilor prajiti, iar apoi arunci uleiul folosit la chiuveta sau la gunoi, te-am prins. Esti vinovat de o crima impotriva mediului. Din pacate, majoritatea dintre noi am facut acest lucru la un moment dat.
Dar Marian, un tanar din Bucuresti, vine in ajutor intru iertarea pacatelor noastre impotriva mediului in care traim.

colectare ulei folosit

Daca te intrebi care e problema cu uleiul asta, iata mai jos cateva din rautatile pe care le face uleiului folosit si aruncat apoi in canalizare:

- Deterioreaza si infunda canalizarile. Costurile de reparatie si intretinere a canalizarilor le suportam fiecare din noi, fiind incluse in intretinere.

- Polueaza apa si solul. Un litru de ulei alimentar uzat polueaza un milion de litri de apa, adica atat cat consuma un adult in 14 ani de zile. Iar un litru de ulei alimentar uzat aruncat pe sol, afecteaza fertilitatea acestuia pentru o perioada de 5 ani de zile, timpul necesar acestui deseu ca sa se descompuna.

- Acest deseu este o sursa de energie alternativa. Uleiul alimentar uzat poate fi transformat in combustibili alternativi, lumanari si altele. Aruncarea lui in canalizare reprezinta o risipa si costuri suplimentare pentru consumatorul casnic

Ce face Marian? Asteapta sa il suni chiar acum si sa ii pui deoparte uleiul folosit. El va veni sa il ridice direct de la tine de acasa si apoi va avea grija ca acesta sa fie reciclat.

recicleaza uleiul

Unde mai pui ca acest supererou urban vine cu inca o propunere foarte tare: intr-un oras sufocat de masini, ne dovedeste ca autoturismul nu este singurul mijloc de transportat marfa. Daca o sa il vezi parcand in fata blocului tau cu o ciudata bicicleta carg-bike sa nu te miri. Inclusiv transportul este eco in proiectul Uleiosul.

recicleaza uleiul cu uleiosul

Afla mai multe despre traseul uleuiului direct de la el si da-i un semn chiar acum. Uleiul tau tocmai si-a gasit un sfarsit mai bun, iar tu ai devenit mai responsabil fara ca macar sa iesi din casa.

Si pentru ca azi e ziua lui Marian, ii facem o dedicatie publica: la multi ani, maestre, continua sa schimbi lumea caci iti sade bine!

Sursa foto
Sursa info www.uleialimentaruzat.net

Raspunde