Gazelle deschide cea mai moderna fabrica de biciclete din lume

Cand te gandesti la Olanda, primul lucru care iti vine in minte sunt bicicletele. Iar apoi te gandesti inevitabil la Gazelle. Pentru ca atunci cand vine vorba de traditie in materie de biciclete de oras, nimeni nu se pricepe mai bine decat olandezii.

Gazelle a oferit un tur exclusiv presei olandeze saptamana trecuta pentru a vizita noua fabrica din orasul Dieren din Olanda. Noul Gazelle Innovation and Production Center a fost de asemenea vizitat, deschiderea oficiala fiind anuntata in septembrie 2015.

"Gazelle este liderul de piata pentru biciclete electrice in Olanda. Scopul nostru este sa extindem acest rol dincolo de granitele tarii," a spus Jaap Merkus, Managing Director al Royal Dutch Gazelle. "Ambitia noastra este aceea de a deveni un lider mondial in biciclete electrice premium si solutii de conectare precum telefoane si ceasuri inteligente care sa mearga cu acestea."

interior fabrica Gazelle

Gazelle produce biciclete inca din 1892, ajungand la 119 ani de la infiintare sa aiba o productie de 350.000 de biciclete pe an. La aniversarea a o suta de ani de functionare, compania olandeza a primit titlul de companie regala din partea printesei Margriet, devenind Royal Dutch Gazelle.

Directorul olandez, Merkus, a declarat: "Am decis sa reinnoim fabrica de aceasta data mult mai radical. Cladirea caracteristica monumentala din 1912 a fost restaurata la gloria ei de odinioara, dar pentru restul am construit o cladire de productie complet noua. Cu toata lipsa de modestie, am construit cea mai moderna fabrica de biciclete din lume."

interior modern Gazelle

Alaturi de cele mai moderne dotari tehnice, noua fabrica este si o capodopera arhitecturala, prin legatura creata intre istorie si era moderna. Constructorii au pastrat zidul original al cladirii construite in 1902 in Dieren, dar si o parte a cladirii fostei vopsitorii, care dateaza din 1860. Cladirea principala datand din 1912 a fost conectata cu noua si spatioasa linie de asamblare, prin aripa care gazduieste restaurantul companiei.

cea mai moderna fabrica de biciclete din lume - Gazelle

Gazelle are o deviza simpla: Feel like cycling!, lucru pe care olandezii reusesc sa-l realizeze foarte usor prin piese si cadre de calitate si un design robust si simplu, care te inspira sa folosesti bicicleta oricand si oriunde. Cand vezi prima data un Gazelle, iti ia ochii prin simplitate, iar la prima plimbare iti dai seama ca e cea mai comoda bicicleta pe care ai mers vreodata.

linie de asamblare Gazelle

Pe langa renumitele biciclete de oras, Gazelle produce din 2005 si biciclete electrice. Iar in 2009 modelul Chamonix Innergy a castigat titul de “Cea mai buna bicicleta olandeza a anului”. De atunci bicicletele electrice Gazelle sunt unele dintre cele mai vandute pe acest segment, devenind liderul de piata pentru biciclete electrice in Olanda.

Fabrica olandeza implementeaza si un nou proces de asamblare, care se bazeaza pe eficientizarea folosirii materialelor, astfel ca intregul proces de productie a unei biciclete dureaza acum 48 de ore. Aceasta are integrata si tehnologia necesara pentru design si tiparire 3D.

fabrica Gazelle

Gazelle are o gama larga de biciclete, de la cele clasice pana la cele electrice. Compania duce traditia clasicei biciclete olandeze la un nou nivel, pastrand elementele de simplitate, eleganta si confort care au consacrat-o si, in acelasi timp, introducand tehnologia moderna, prin inovatii inteligente si ingenioase.

Ca distribuitori unici ai Gazelle in Romania, ne-am convins de-a lungul anilor de calitatea bicicletelor Gazelle si suntem siguri ca si de acum inainte ne vor incanta cu modelele frumoase de calitate. Marca regala care ne face sa ne simtim ca si cum ne-am plimba pe strazile Amsterdamului.

city bike Gazelle

E timpul sa te bucuri si tu de aceasta senzatie! Te asteptam cu drag in showroom pentru a testa o bicicleta Gazelle. Vei privi apoi cu alti ochi mersul pe bicicleta in oras, fie ca preferi una electrica sau o clasica olandeza. Spor la pedalat!

Raspunde