Printesa Margriet a Olandei a asamblat bicicleta cu nr. 14 mil. la aniversarea de 120 de ani a brandului regal Gazelle

Productia bicicletei cu numarul 14.000.000 a celei mai mari companii olandeze producatoare de vehicule pe 2 roti a fost sarbatorita cu fast regal vinerea trecuta in Dieren, Netherland.

La jubileu a fost invitata printesa Margriet a Olandei, cea care a si innobilat Gazelle cu titlul de "Royal brand" in 1992, si care a finalizat simbolic in cadrul evenimentului asamblarea bicicletei aniversare.

In acest moment 25% din toate bicicletele vandute de Gazelle sunt biciclete electrice. In 2013, conform reprezentantilor companiei, tot mai multi cetateni ai tarilor vestice vor lasa deoparte autovehiculele pentru a trece la bicicletele electrice, pentru distante mai lungi in oras, astfel ca 40% din productia Gazelle din Dieren din anul care vine va consta in biciclete electrice. Conform reprezentantilor Gazelle bicicleta cu numarul 15 mil. se va sarbatori in 2016.

In cadrul evenimentului aniversar, Managerul General Jaap Merkus al Gazelle a facut publice cateva statistici Gazelle: "14 milioane biciclete inseamna 210 milioane de kilograme de otel (echivalentul a doar 258.000 de autovehicule medii) si 4,2 miliarde de componente, asamblate de 7000 de angajati. Daca s-ar pune in sir indian cele 14 milioane de biciclete, ar rezulta un lant lung din Olanda pana in Hawaii".

Ulterior a inmanat 3 biciclete electrice unicat parintilor unor copii suferind de distrofie musculara, pentru ca acestia sa se poata bucura in siguranta de placerea pedalatului.

Gazelle este distribuita in exclusivitate in Romania incepand cu 2011 de catre Biciclop, “magazinul de mobilitate urbana”. Reprezentantii companiei au anuntat pe perioada iernii 2012-2013 reduceri de la minim 10% pina la 50% la toate modelele de biciclete.

Raspunde