Cei mai buni 150 MTBikeri din tara se reunesc sambata in Tineretului, la Red Bull MoonTimeBike 2013!


Sambata, 19 octombrie, avem un super-spectacol urban pentru pasionatii de pedalat, la lumina crepusculara!
Inscrieri nu se mai fac, intrucat lista de participanti a fost completata, insa va invitam sa va alaturati ca specatatori, mai ales ca s-ar putea lasa cu party, asa cum anunta organizatorii pe pagina evenimentului.
Ca sa facem impreuna atmosfera si sa fim solidari cu partipantii, ce vor fi echipati obligatoriu cu lumini standard (albe pe fata, rosii pe spate), va recomandam sa veniti dotati cu lumini de bicicleta, dar si sonerii sa facem galerie!

Ce se va intampla mai exact? Parcul Tineretului va fi pentru a doua oara scena singurului concurs de MTB urban in nocturna din Romania, unde 150 dintre cei mai buni mountain bikeri din tara se vor alinia sambata, 19 octombrie, ora 18:30, la startul Red Bull MoonTimeBike.

Ciclistii vor avea de parcurs aproximativ 35 de kilometri pe traseul amenajat special in Parcul Tineretului. Un tur are aproximativ 5 kilometri si acesta va fi parcurs de 7 ori. Diferenta de nivel a traseului este de 100 metri la fiecare tur, iar gradul de dificultate este unul ridicat. Provocarile traseului sunt formate din urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris si trepte.

Tocmai datorita gradului de dificultate mai ridicat, la Red Bull MoonTimeBike pot participa doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 10% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere. Numarul de participanti este limitat la 150, iar locurile au fost deja ocupate.

Red Bull MoonTimeBike este o competitie de cross country olimpic (XCO).

Raspunde