Alive! Film Festival: vezi filmele castigatoare

Pentru cei care nu ati reusit vineri sa ajungeti Alive Film Festival iata care au fost highlighturile serii:
1. s-au desemnat castigatorii
2. 250 de pasionati de filme si sporturi de iarna au participat la festivitatea de premiere (va multumim pentru participare!)
3. Organizatorii au anuntat ca urmatoarea editie va fi dedicata sporturilor de vara ;)

Au fost 15 filme nominalizate in 6 categorii jurizate: Best POV, Best Male Rider, Best Female Rider, Best Line, Best Script, Best Movie. Aici castigatorii au fost desemnati in urma notelor acordate de juriu format din Silviu Pusoc Naicu (Freeride Transylvania), Cristian Igu Vasile (Bucuresti Optimist, Feeder), Stephen Royle (Creative Director Discovery Networks). Criteriile de jurizare au fost: montaj, scenariu, camera, rideri.

Iata lista completa a filmelor castigatoare:

Best Movie: Samoyed
Scenariu: Ceva de Vis
Camera si montaj: Alexandru Prepelita
Rideri: Iulius AK Miklos
Au mai fost nominalizate filmele Imperfect Lines si Mountaind Dew – North vs. South.

Acest video a castigat si urmatoarea categorie:
Best Script: Samoyed
Scenariu: Ceva de Vis
Camera si montaj: Alexandru Prepelita
Rideri: Iulius AK Miklos
Au mai fost nominalizate filmele Noctambuli si Deeper: Mija Ridge

Best POV: The Nemernics
Camera - Chris, Birtas
Montaj - Paul
Rideri - Chirs, Birtas
Au mai fost nominalizate filmele Gherla prin boscheti si SnowLand – Gargalau.

Best Line: Why go with it
Scenariu, camera, montaj: Darvas Balazs
Rideri: Sorin Parau, Neil Williman, Hannah Fisher, Pete Odwald, Felix Wimmers, Danny Fornes, Eric Zeller
Au mai fost nominalizate filmele Best line... surpriza si Another Day in Paradise.

Best Female Rider: Sonja Dragan (Whiteout)
Scenariu: Alexandru Brendea
Camera si montaj: Alexandru Brendea si Andrei Parvulescu
A mai fost nominalizat filmul Stubai 2013.

Best Male Rider: Adolf Bobo Gherghelah (Bobo Snow Movie)
Camera: Mateffy, Prepelita, Peti BM, Bando, Balint si altii
Montaj: Mihail Adolf Gherghelah
Rideri: Mihail Adolf Gherghelah
Au mai fost nominalizate: Fluffy White si Freeride in Parang

Best Crowd Pleaser: Imperfect Lines
Scenariu, montaj: Ion Trandafir
Camera: Ion, Ioana, Bobby, Cretu
Rideri: Ion, Sorinel, Mita

Premiu Special: Sabotaj Colaj
Scenariu, camera, montaj: Tiberiu Stoian
Rideri: Tibi, Spank, Tedy

Petrecerea a inceput oficial la ora 20.00, cu DJ Eko asigurand ritmurile de incalzire, in timp ce pe ecranele din sala rulau imagini din filmele nominalizate. Lumea a tot venit pana la ora 21.45 cand Maxi s-a urcat pe scena si dupa un scurt speech de prezentare a trecut la fapte.

Seara a fost deschisa de Samoyed, filmul in care Iulius Miklos face echipa cu AK. Sau poate ca e invers, AK face echipa cu Iulius. Cine a ajuns iarna la Balea in ultimii ani nu se poate sa nu fi facut cunostinta cu cei doi. Tot cu Samoyed am si inchis festivitatea, pentru ca Alexandru Prepelita a reusit sa impresioneze juriul si in categoria Best Movie. In cuvintele Ruxandrei Mocanu (Discovery Romania): "87 de filme bune, unul mai bun decat toate".

Tot de Balea se leaga o intreaga categorie-Best Line. Nu e deloc intamplator, din moment ce Balea e spotul clasic de freeride in Romania. Premiul a ajuns la Balasz Darvas pentru "Why go with it", filmul care documenteaza concursul de freeride cu cel mai bun nivel de schi si snowboard vazut in Romania-Campionatul National de Freeride 2013.

Sonja Dragan, cu care ne-am obisnuit pe prima pozitia in concursurile de freeride din ultimii ani, a luat premiul pentru Best Female Rider cu aparitia sa in Whiteout, proiectul lui Alex Brendea si Andrei Parvulescu.

Bobo (Adolf Gherghelah) a fost considerat Best Male Rider pentru editul cursiv si excelent filmat (Bobo Snow Movie). Bobo este, fara indoiala, unul dintre cei mai buni snowboarderi freestyle romani ai momentului, iar filmul ii prezinta cele mai bune momente ale sezonului 2012-2013.

La titlul Best Crowd Pleaser, cea de a saptea categorie, au candidat toate cele 15 filme nominalizate. Departajarea s-a facut prin cumularea numarului de Like-uri si a numarului de Tweet-uri primite de fiecare film pe site-ul concursului. Premiul a mers fara emotii la Ion Trandafir pentru "Imperfect Lines", cu aproape 600 de voturi, unul dintre cele mai apreciate filme si de catre publicul prezent la Fabrica.

Surpriza serii a fost in categoria Best POV. Nu doar ca a fost cea mai disputata, castigatorul avand cu un singur punct mai mult decat celelalte doua filme nominalizate, dar si propune o echipa noua de rideri si editori. The Nemernics, din Cluj, au luat premiul pentru Best POV cu un edit proaspat si foarte creativ.

O alta surpriza a fost Premiul Special luat de Tiberiu Stoian pentru filmul Sabotaj Colaj. Dupa ce s-a intamplat in film, Tibi s-a ales cu o casca Bern pentru a-l tine intreg sezoanele urmatoare.

La ora 22.30, DJ Bully si-a intrat in rol si noaptea a continuat pana spre dimineata.

Premiile au fost oferite de Discovery Channel (Best Movie-500E cash), Switch Shop si Protest (voucher 300E pentru Best Script), Action Camera (Best POV, voucher 300E), Red Bull (Best Line-300E cash, plus alte goodies), WinterMag (Best Female Rider si Best Male Rider), Boarder's si Burton (Best Crowd Pleaser), Bansko Surfers (voucher de discout de 10% pentru cazare in Basko pentru fiecare castigator).

Parteneri media: Biciclop, Dor de Duca, Feeder.ro, Fresh-Meat, LiberInMiscare.ro, Metropotam.ro, Radio Guerrilla, Skivirus, SnowRippers, SplitBoard Romania,Vice.

Ne vedem la editia de vara, despre care vom reveni cu vesti cat de curand.

Raspunde