A inceput sezonul velo 2017, alaturi de I'velo si studentObike

Saptamana aceasta, asociatia Green Revolution, alaturi de Raiffeisen Bank, a declarat deschis sezonul velo 2017, invitand toti bucurestenii si studentii la primele plimbari cu bicicleta. Programul I'velo, de inchiriere biciclete, se afla la a saptea editie, iar studentObike la cea de-a sasea editie, fiind un proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Programul I'Velo Relax ofera peste 520 de biciclete de inchiriat bucurestenilor zi de zi, in intervalul 11.00 - 19.00 (ultima inchiriere putand fi facuta la ora 18.00). Cele doua centre de inchiriere I'Velo din Bucuresti sunt amplasate in Parcul Herastrau - Piata Charles de Gaulle si Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Sincai.

ivelo3

Noutatea acestui sezon sunt bicicletele pentru copii, pe care micii biciclisti le pot folosi gratuit si cargo-bike-urile pentru transportul celor mici. In plus, in toata perioada sezonului vor fi pregatite pachete de servicii personalizate, activitati, multe surprize si activari online, gata sa fie urmarite pe www.ivelo.ro.

Programul I'Velo a scos peste 1.400.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 2.180 de tone. Impact pozitiv cu fiecare ora de pedalat.

Prin programul studentObike, 240 de biciclete sunt puse gratuit la dispozitia studentilor din Bucuresti, din doua centre universitare: Politehnica - Regie si Complex Agronomie - Herastrau, dar si in alte doua centre din tara: Iasi si Timisoara. Studentii se pot bucura de biciclete, in campusul universitar si in afara acestuia, intreaga saptamana, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Bucharest Summer University

Pentru a sprijini cat mai bine studentii si nevoile lor, bicicletele au fost echipate anul acesta cu genti laterale, pentru transportul cumparaturilor, al obiectelor pentru drumetii sau picnic, si, desigur, pentru rucsacul cu carti.

In cei sase ani de functionare, programul studentObike a reusit sa scoata peste 150.000 de studenti la pedalat, incurajand un stil de viata sanatos si alternarea studiului cu miscarea.

In tara, centrele studentObike se vor deschide pe 27 martie la Iasi - Facultatea de Chimie si pe 31 martie la Timisoara - Universitatea de Vest.

Ne bucuram sa vedem cresterea an de an a proiectelor ce sustin folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Impreuna pedalam pentru un oras mai putin poluat, pentru sanatate si un stil de viata activ.

Lant intins si bucurie la pedalat!

Raspunde