A inceput sezonul concursurilor: senzatii tari in luna mai

Odata cu venirea primaverii s-a deschis in mod oficial sezonul concursurilor de ciclism, care, incepand de anul acesta, acopera o paleta foarte larga de interese. Lista concursurilor a fost deschisa luna trecuta, cu doua evenimente destinate atat ciclistilor profesionisti, cat si amatorilor. Iar luna mai vine cu noi competitii gata sa ofere senzatii tari si sa te sustina intr-un stil de viata activ si sanatos.

Beach Race XCO a fost deschizator de drumuri pe 25 aprilie, fiind singurul concurs de ciclism MTB din calendarul international al UCI (Uniunea Cicilista Internationala) desfasurat in Romania si unicul concurs organizat pe plaja de la noi. Ne-am bucurat sa ne numaram printre sponsori si sa oferim sustinere. Iar pe 26 aprilie a avut loc Road Grand Pink, primul concurs de ciclism feminin din Romania, la care s-au intrecut peste 400 de participante. A fost o placere pentru noi sa scriem istorie alaturi de organizatoarele acestui eveniment, dupa cum am povestit aici, si sa vedem cum creste comunitatea ciclistilor.

Beach Race XCO

Luna mai e incarcata cu evenimente cicliste care incurajeaza miscarea si sportul in aer liber. Duminica, pe 10 mai, are loc Prima Evadare, cel mai mare maraton de cross-country din Estul Europei si cel mai popular concurs de acest tip din Romania. Mai multe detalii gasesti pe site-ul competitiei si cateva sfaturi si informatii din partea noastra in articolul de aici.
Daca te numeri printre iubitorii de viteza, pe 16 mai are loc cursa de sosea Drumul Vinului, din cadrul Road Grand Tour. Un concurs antrenant, cu urcari abrupte si bucati de plat numai bune sa-ti testezi limitele de viteza.

rgp_pe-urcare

Tot pe 16 mai are loc Calatorie intre cer si Pamant, cea de-a treia editie a cursei de MTB XC de la Targu-Ocna.  Concursul este destinat iubitorilor curselor de mountain-bike si are loc intr-un spatiu mai putin conventional: o salina. Daca vrei sa participi la un eveniment inedit, iti recomandam cu incredere acest traseu.

calatorie intre cer si pamant

Lista nu se opreste aici - intre 22-24 mai are loc a treia editie a evenimentul Iubim 2 roti. Un festival destinat biciclistilor, motociclistilor si scuteristilor. In cele trei zile vor avea loc concerte, demonstratii si concursuri. Parada din cadrul evenimentului este gandita ca o campanie de constientizare a vehiculelor pe doua roti in trafic, punand accent pe respect, siguranta si responsabilitate sociala.
Pentru 23 mai te poti inscrie la Somova Extreme 2015. Traseul strabate paduri, campuri, terasamente si cariere de piatra si se desfasoara in padurea din Somova, judetul Tulcea. Concursul este ofertant atat pentru ciclistii avansati, cat si pentru cei care sunt la inceput de drum ca participanti la competitii.

Somova Extreme

Luna mai se incheie cu un alt concurs cross-country: Rocket Bike Fest pe 31 mai. Acesta sprijina un stil de viata sanatos si promoveaza ciclismul ca mod de petrecere a timpului liber. Obiectivul concursului este cel de a sustine copiii cu autism. O ocazie unica de a pedala, de a te distra si de a dona in timp ce te bucuri de traseul pe potecile de padure.

Rocket Bike Fest

Daca nu aveai inca program pentru luna aceasta, suntem siguri ca ai de unde alege, fie ca iti place sa mergi cu MTB-ul, ciclocrossul sau cursiera. Nu uita ca antrenamentul este important si e bine sa tii cont de cateva sfaturi in pregatirea ta.
In primul rand casca este obligatorie la toate competitiile. Apoi iti recomandam echipamentul specific de ciclism pentru un confort cat mai mare, manusi pentru un control mai bun al bicicletei, ochelari, kit de pana pentru situatiile neplacute si lumini, daca alegi sa participi la o cursa in salina.

Te asteptam cu drag in showroom pentru sfaturi de la colegii nostri, care participa cu drag la concursuri si sunt pregatiti oricand sa impartaseasca din experientele lor.

Indiferent de concursul pe care il alegi, ne-ar face placere sa ne trimiti poze cu tine in actiune. Lant intins!

Raspunde