Pista de biciclete Valea Popii-Dealul Mamut, DESCHISA oficial

"Transalpina" de Mamut, pista de biciclete din zona Valea Popii-Dealul Mamut, la marginea orasului Alba Iulia, a fost inaugurata, oficial, vineri. Proiectul inceput in 2011 este oficial finalizat, iar albaiulienii si turistii amatori de plimbari pe doua roti au unda verde pentru drumetii, sport si relaxare in aer liber.

Pista Alba Iulia Dealul Mamut

"Avem programe care arata ca putem face multe lucruri cu bicicleta, avem centre de inchiriat biciclete, continuam.
Este o zona deosebita si abia astept sa fie plin de oameni, care sa vina in weekend, sa poata sta si la gratar. Sper sa gasim o firma sa inchiriem zona (pentru restaurant – n.r.) si sa amenajam totul pentru relaxare", a declarat primarul Mircea Hava.

Pista Alba Iulia Dealul Mamut 3

La doar cativa kilometri de centrul orasului Alba Iulia, pe Dealul Mamut, mai sus de zona Valea Popii, pista de biciclete masoara putin peste 5 kilometri si leaga, prin padure, doua dintre cartierele orasului: Micesti si Paclisa. Aceasta pista are o latime de 3 metri si este insotita de o alee pietonala lata de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot sa se plimbe in voie si sa admire privelistea.

Pista Alba Iulia Dealul Mamut3

Pe langa zona pietonala si pista de biciclete, mai exista si o banda asfaltata, destinata circulatiei cu autoturismul, insa aceasta doar pentru o parte din traseu (aproximativ un kilometru).
De-a lungul intregului traseu se gaseste si un spatiu de agrement dotat cu un pavilion central de tip restaurant, doua locuri pentru gratar, mese, 12 foisoare si o parcare unde vizitatorii isi vor putea lasa masinile. De asemenea, mai exista si locuri special amenajate unde vizitatorii isi pot lasa bicicletele.

Pista Alba Iulia Dealul Mamut4

Dificultatea pistei este una de nivel mediu: traseu de urcare pe aproximativ 2 kilometri si coborare pe 3,5 kilometri.
Valoarea totala a acestui proiect este de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5 milioane de lei provin din finantari europene accesate de Primaria Alba Iulia, iar restul din suma totala a fost asigurata din bugetul administratiei locale.

Pista Alba Iulia Dealul Mamut-5

Numita de ciclisti "Transalpina de Mamut", datorita tronsoanelor de urcare si coborare si senzatiilor de "altitudine" in zona, pista de biciclete este semnalizata corespunzator si are pe margine, la distante de 100 de metri, banci de relaxare si cosuri de gunoi.

Pista Alba Iulia Dealul Mamut-6

Sursa informatii si fotografii: alba24.ro

One thought on “Pista de biciclete Valea Popii-Dealul Mamut, DESCHISA oficial”

  • marin

    toate bune si frumoase,dar cum ajungi la pista de biciclete,nu spune nimeni ?? am fost cu masina,sa vad unde este pista de biciclete,dar drumul este oribil chiar si cu masina,de mers cu bicicleta nici vorba.nici nu vreau sa ma gindesc cum o fi drumul spre pista dinspre piclisa.asa ca,in concluzie,mare ***** peste ******,pista de biciclete moderna dar la care nu poti ajunge decit cu masini off-road sau camioane.propaganda gratuita portocalie,asa este in rominia !! traiasca PDL in jos,desigur si rusine pentru bani aruncati degeaba !!!

    Raspuns

1 Articol(e)

Raspunde